París

Sarkozy retira als treballadors musulmans de l'aeroport Charles de Gaulle l'accés a les zones reservades prop de les pistes al·legant raons de seguretat

Ja fa temps que l'amenaça terrorista és molt alta a França i les autoritats han radicalitzat les mesures de seguretat encara que siguin polèmiques. Com la que han adoptat amb un grup de treballadors de l'aeroport de la capital. Denuncien que els han retirat l'autorització per moure's per determinades zones de l'aeroport pel simple fet de ser musulmans. El ministre de l'Interior, Nicolas Sarkozy, ha justificat la mesura perquè s'estima més equivocar-se que fer curt.

Actualitzat
El ministre francès ha defensat, en nom de la seguretat, la retirada de desenes de passis de musulmans que treballen a l'aeroport per accedir a zones reservades del Roissy - Charles de Gaulle, el més important del país.

"Hi ha 43 persones a les quals hem retirat l'habilitació, no per la seva cara sinó perquè hi havia elements precisos que ens han portat a prohibir-los l'entrada", ha indicat Sarkozy.

El ministre ha dit que no podia acceptar que "persones que tenen una pràctica radical treballin en una plataforma aeroportuària".

Ha fet totes aquestes declaracions davant unes 2.000 persones a la Universitat de la Sorbona, on també ha subratllat que el seu deure és vetllar perquè les persones amb accés a les pistes d'enlairament i aterratge "no tinguin ni de prop ni de lluny vincles amb organitzacions radicals".

L'organització antiracista MRAP ha indicat que un centenar de persones han estat afectades per la retirada de passis des del mes d'agost passat i han expressat el temor que en aquestes decisions hagi prevalgut "l'arbitrarietat i la discriminació".

La retirada de passis es va decidir després d'una investigació de la Unitat de Coordinació de Lluita Antiterrorista que va concloure que els afectats constituïen un risc de "vulnerabilitat o perillositat" per l'àmplia zona de l'aeroport que ara els hi ha estat vetada.

Segons el subperfecte de Roissy, Jacques Lebrot, alguns dels mossos d'equipatge havien estat en camps d'entrenament.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut