París

Sarkozy: "La meva relació amb Carla Bruni és formal, però no hi ha data de casament"

Nicolas Sarkozy ha reprès l'activitat política després d'unes polèmiques vacances en què ha exhibit la seva relació amb la cantat i exmodel Carla Bruni amb una roda de premsa en què ha dit als periodistes que probablement s'assabentaran del seu casament un cop s'hagi fet. A preguntes sobre les seves intencions amb Bruni, el president francès ha afirmat que la relació és "seriosa", i ha insinuat que podria acabar en matrimoni, però que no volgut posar-hi data. Sarkozy també ha assegurat que vol canviar profundament el seu país i ha proposat una reforma de la Constitució.

Actualitzat
"És extraordinari que hagin esperat a la segona pregunta. Tot el món està en suspens." D'aquesta manera el president francès, Nicolas Sarkozy, ironitzava sobre l'expectació que ha aixecat la seva recent relació amb la cantant i exmodel Carla Bruni, una relació que tots dos s'han encarregat de mostrar obertament durant aquestes festes, que la parella ha passat de vacances a Egipte i Jordània.

Com a resposta a les preguntes dels periodistes sobre la qüestió, Sarkozy ha afirmat que la relació és "seriosa" i no ha amagat que podria acabar amb casament, però no ha volgut fixar cap data. De fet, Sarkozy ha afirmat que no serà la premsa qui fixi la data: "És possible que ho sàpiguen quan hagi passat", ha afirmat el president francès.

Nicolas Sarkozy ha aprofitat per criticar de manera implícita els anteriors presidents francesos en relació amb els comentaris que aixecaven les seves suposades relacions paral·leles al matrimoni. Sarkozy ha explicat que part del "trencament" que vol fer sobre la manera de comportar-se del president francès és no actuar "amb hipocresia i mentida" pel que fa a les relacions personals, tot i que ha dit que no pretén jutjar ningú.

Encara sobre la seva vida personal, el president francès ha explicat que amb Carla Bruni ha fet coses normals, com passar un dia de festa a Eurodisney amb el fill d'ella o visistar les piràmides d'Egipte. "No vull instrumentalitzar ni amagar res, però no enviïn fotògrafs", ha dit Sarkozy als periodistes.

Sobre les crítiques pel fet que les seves vacances privades no les ha pagat de la seva butxaca, Sarkozy s'ha defensat llançant un atac directe a Mitterrand, i ha aifrmat que ell ha viatjat amb la seva parella en un avió privat, mentre que l'expresident va anar al mateix país en avió oficial amb la seva amant i la filla que tenen en comú.

Qüestions polítiques

Bona part del discurs de Nicolas Sarkozy, que, de fet, ha convocat els periodistes per explicar les seves línies de govern d'ara endavant, ha servit per anunciar la seva voluntat de fer canvis radicals.

El president francès ha afirmat que el preàmbul de la Constitució francesa s'ha de completar per garantir els drets de l'home i de la dona, el respecte de la diversitat i la integració. L'encàrrec de redactar el text ha recaigut en Simone Veil, política de prestigi, expresidenta del Parlament Europeu i premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional 2005.

Entre d'altres mesures, Sarkozy ha anunciat la seva intenció de renovar la política audiovisual i modificar el sistema de mesurament del creixement econòmic, i ha suggerit la possibilitat de "suprimir completament" la publicitat en les cadenes públiques de televisió.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut