Imatge d'arxiu de Sarkozy, Merkel i Zapatero a Brussel·les (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Sarkozy, Merkel i Zapatero a Brussel·les (Foto: EFE)
París

Sarkozy i Zapatero coincideixen en la necessitat d'aplicar els acords de l'Eurogrup

Els contactes, en aquest cas telefònics, entre líders europeus s'han intensificat aquest divendres. En les últimes hores, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero ha parlat amb els seus homòlegs italià i francès, Silvio Berlusconi, al matí, i Nicolas Sarkozy, a la tarda. Amb el cap d'Estat francès han coincidit en la necessitat d'accelerar la posada en marxa dels acords de l'últim Eurogrup, celebrat el passat 21 de juliol, que haurien de treure pressió a Espanya.

Actualitzat
Sarkozy ja havia conversat aquests dies amb el president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, per tractar les tensions econòmiques que travessa el continent, segons ha explicat una nota de l'Elisi.

"Després de parlar amb Jean-Claude Trichet, el president de la República ho farà avui per telèfon amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero", deia el breu comunicat. Per últim, Sarkozy té previst parlar aquesta nit amb el seu homòleg nord-americà, Barack Obama, amb qui també comentarà la situació econòmica mundial.

Berlusconi i Zapatero

Un altre cap de govern que segueix l'evolució dels mercats és Silvio Berlusconi, qui ha mantingut contactes telefònics amb Zapatero i el president de la Unió Europea, Herman van Rompuy.

En un comunicat, La Moncloa ha informat del contingut de la conversa matinal que han mantingut Zapatero i Berlusconi. Ha estat un intercanvi d'impressions en què tots dos mandataris han considerat "poc comprensibles les fortes fluctuacions i els moviments especulatius dels mercats".

Zapatero i Sarkozy

Després de la conversa telefònica amb el president italià, Zapatero ha parlat a mitja tarda d'aquest divendres amb el cap d'Estat francès, Nicolas Sarkozy, amb qui ha coincidit en la necessitat d'aplicar "tan aviat com es pugui" els acords adoptats per l'Eurogrup el passat 21 de juliol per calmar els mercats.

En aquesta cimera, els països de la zona euro van acordar el segon rescat de Grècia i flexibilitzar el Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF), que podrà actuar per prevenir crisis i intervenir en els mercats secundaris de deute en casos excepcionals.


Anar al contingut