París

Sarkozy firma acords bilaterals amb Líbia poc després de l'extradició de les infermeres búlgares i el metge palestí

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha firmat un acord de cooperació amb Líbia en la seva visita al país just després de la resolució del cas de les cinc infermeres búlgares i el metge palestí condemnats a mort per la justícia líbia, un cas en què el Sarkozy i la seva dona han tingut una intervenció destacada. L'acord inclou la venda d'un reactor nuclear per dessalar l'aigua del mar.

Actualitzat

La visita a Líbia del president francès, Nicolas Sarkozy, que ha estat rebut per Moammar al-Gaddafi, ha servit per tancar diversos acords bilaterals, el més important dels quals és el reactor nuclear que ha de servir per abastir el país d'aigua potable. Enginyers francesos ja en van estudiar fa unes setmanes la ubicació, i ara s'ha de desenvolupar el projecte.

Un altre dels acords subscrits per Sarkozy i Gaddafi posa les bases per a una cooperació militar i industrial que es podria materialitzar amb la venda d'avions i helicòpters de combat i míssils.

Els dos magnataris també haurien tractat durant la trobada altres temes, com la Unió Mediterrània, la immigració il·legal i el conflicte de Darfur, en què el president libi té capacitat de pressió.

El president francès ha desvinculat aquests acords del cas de les infermeres búlgares i el metge palestí que el govern libi va condemnar a mort per presumptament haver contagiat el virus de la sida una centenars d'infants, en la resolució del qual Sarkozy i la seva dona han tingut una intervenció destacada, segons va recòneixer el president de la Comissió Europea, Nicolas Sarkozy.

Anar al contingut