França

Sarkozy fa una crida a "refundar" el capitalisme sobre la base de l'ètica de l'esforç i del treball

El president francès, Nicolas Sarkozy, creu que l'actual crisi financera no és la crisi del capitalisme sinó d'un sistema que "l'ha traït" i, per tant, ha fet una crida a "refundar-lo" sobre les bases de l'ètica de l'esforç i del treball. Sarkozy, en un discurs davant una audiència multitudinària a Toulon, un dels seus feus al sud del país, ha anunciat que regularà per llei els sistemes de remuneració dels directius i dels operadors financers "per acabar amb els abusos". Segons Sarkozy, cal trobar un nou equilibri entre la llibertat i la reglamentació, entre l'Estat i el mercat. Per fer tot això, però, primer cal dir la veritat als francesos.

Actualitzat

En un discurs vibrant, Sarkozy ha parlat de reformar el capitalisme, però també de dir la veritat. De dir la veritat als francesos. "Dir la veritat -ha emfatitzat Sarkozy- és dir-los que la crisi no ha acabat, que les seves conseqüències seran duradores, que França està tan implicada en l'economia mundial que ningú no pot pensar que pugui estar al marge d'uns esdeveniments que estan a punt, ni més ni menys, que de capgirar el món".

Per Sarkozy, "dir la veritat als francesos, és dir-los que la crisi actual tindrà conseqüències en els mesos propers en el creixement, l'atur i el poder adquisitiu".

Anar al contingut