París

Sarkozy celebra els tres anys a l'Elisi amb la popularitat sota mínims

Nicolas Sarkozy celebra el tercer aniversari de la seva elecció en un moment baix de popularitat. Gairebé el 70% dels ciutadans se senten decebuts per la gestió política del president francès. La crisi econòmica, les reformes pendents -com la de les jubilacions- i els afers personals han passat factura al dirigent de la Unió per un Moviment Popular (UMP). Per evitar que el desgast s'incrementi en els dos anys de mandat que li queden, Sarkozy pretén que el protagonisme sigui únicament per als assumptes vinculats a la recuperació econòmica i la seguretat.

Actualitzat
Els francesos retreuen a Nicolas Sarkozy manca de resultats i això es tradueix en la pèrdua de suport entre la ciutadania. Segons un sondeig de l'empresa TNS-Sofres pel diari "Le Monde", el 69% dels francesos pensen que la gestió del president és negativa, davant del 21% que la veu positiva. En arribar al tercer any de mandat, Jacques Chirac (1998) comptava amb el 47% d'opinions negatives; François Miterrand (1984), amb el 58%, i Valéry Giscard d'Estaing (1977), amb el 42%.

La primera part del mandat del president francès s'ha caracteritzat, primer, per l'omnipresència del president. L'activitat intensa que va dur a terme durant la presidència francesa de la UE, el segon semestre del 2008, amb la crisi de Geòrgia i la reunió del G-20 van multiplicar la presència comunicativa del president de la República. 

A partir d'aleshores, però, ha perdut força per escàndols com la promoció del seu fill Jean a La Défense o els rumors sobre la suposades infidelitats tant d'ell com Carla Bruni, factors que poden haver influït també en la recent derrota a les regionals del mes de març passat. Malgrat tot, els analistes donen per fet que Sarkozy optarà a la reelecció l'any 2012. 


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut