París

Sarkozy admet que no hauria d'haver insultat un ciutadà durant la visita al Saló de l'Agricultura

El president de França, Nicolas Sarkozy, ha admès que no va actuar bé insultant un ciutadà que es va negar a donar-li la mà justificant que se li embrutaria. Sarkozy ha assenyalat que és difícil no respondre a un insult encara que un sigui president, però que hauria sigut millor no respondre.

Actualitzat
El president de França, Nicolas Sarkozy, ha reconegut que no hauria d'haver insultat el ciutadà a qui va anomenar "pobre imbècil" durant la visita al Saló de l'Agricultura de París.

En una entrevista que publica "Le Parisien", Sarkozy assenyala que tot i ser president és difícil no respondre a un insult, referint-se a l'home que es va negar a donar-li la mà perquè se li embrutaria. "Perquè un sigui president no es converteix en algú amb qui és possible rentar-se els peus", afirma el cap d'estat abans d'afegir que "dit això, hauria sigut millor no respondre" a l'home.

L'incident, captat per una càmera de vídeo, s'ha convertit en el motiu de conversa els últims dies a França, i en els debats d'experts s'ha comentat si la reacció de Sarkozy correspon o no a la dignitat de la presidència o si s'imposa el costat humà de la resposta.

El vídeo, difós per molts mitjans a l'estranger, mostrava Sarkozy en un recorregut per la fira agrícola, on donava la mà a la gent i repartia somriures fins que va topar amb un home gran que va rebutjar la salutació i a qui el president li demana que "se'n vagi" abans de dir-li "pobre imbècil" i continuar la seva visita.
Anar al contingut