Sarkozy aconsegueix el suport de l'Assemblea Nacional per la polèmica reforma de la llei d'immigració

França ha fet el primer pas, important, per tirar endavant la reforma de la llei d'immigració. El president Sarkozy vol introduir els tests d'ADN per assegurar que els familiars d'immigrants que arriben per reagrupació són realment familiars. L'oposició vol aturar-ho com sigui i per això recorrerà als organismes competents, però, mentrestant, l'Assemblea Nacional ja hi ha donat llum verda.

Actualitzat
S'ha hagut d'esperar fins aquesta matinada perquè l'Assemblea Nacional francesa aprovés el polèmic projecte de llei sobre el control de la immigració. Amb els vots a favor de la majoria de centredreta i dels seus aliats centristes, aquesta llei preveu que els candidats al reagrupament familiar, a més de conèixer la llengua francesa, podran sotmetre's a un test d'ADN per demostrar la seva filiació.

La prova, que topa amb l'oposició de socialistes, comunistes i verds, serà voluntària i es farà després d'obtenir el consentiment exprés del candidat al reagrupament familiar. A més, es limitarà als països amb mancances en el seu sistema d'estat civil o als casos en què hi hagi un dubte seriós sobre l'autenticitat de la partida de naixement.

Els defensors del test han argumentat que dotze països de la Unió Europea, inclosa Espanya, recorren a aquestes proves. Aquesta llei redueix la preponderància de la immigració familiar i augmenta l'econòmica, filosofia pròxima al concepte d'immigració escollida que Sarkozy va defensar durant les presidencials.
Anar al contingut