Centre Municipal Siglo XXI
Centre Municipal Segle XXI
Saragossa

Saragossa permet fer l'acte d'Units Podem per parlar del referèndum

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Saragossa ha concedit la llicència a Units Podem perquè celebri al Centre Municipal Segle XXI, amb capacitat per a unes 2.800 persones, l'assemblea extraordinària de la qual sortirà la crida de Pablo Iglesias al diàleg a Catalunya i a un referèndum pactat.

El portaveu de govern de l'Ajuntament, Fernando Rivarés, ha confirmat en declaracions als mitjans la concessió de l'espai, a la zona de l'Exposició Universal del 2008, després de les revisions i comprovacions tècniques ajustades a la legislació aragonesa.

Per tant, diumenge a les 9.00 començarà una assemblea que congregarà no només la direcció nacional del partit, i encapçalada pel seu secretari general, Pablo Iglesias, sinó també a alcaldes, com els de Santiago de Compostel·la o la Corunya, i a diputats autonòmics.

Entre tots els alcaldes i alcaldesses destacarà la presència de la regidora de Barcelona, Ada Colau. Els acompanyaran parlamentaris de les forces independentistes del PDeCAT, entre ells el diputat nacional Carles Campuzano, i d'ERC. També hi haurà representants dels nacionalistes bascos i de la formació valenciana Compromís.

Es preveu una multitudinària assistència a una reunió en la qual l'alcalde Saragossa, Pedro Santisteve, exercirà d'amfitrió.

Trobar un espai ha estat polèmic. Dimecres a la nit el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es va posar en contacte amb el regidor de Saragossà per estudiar la possibilitat de celebrar un gran acte sobre el diàleg a Catalunya i la necessitat d'un referèndum pactat, segons explica Podem.

Segons fonts de l'entorn de Santisteve, aquest va accedir i es va comprometre a buscar un espai per celebrar l'acte, però va advertir a Iglesias que seria difícil per la proximitat de les Festes del Pilar i pel tipus de reunió que Units Podem vol fer. Després de superar diversos problemes per trobar un lloc adequat i que totes les forces polítiques estiguessin d'acord, l'alcalde ha ofert el centre Siglo XXI. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut