Barcelona

S'anul·len més de 1.400 exàmens de conduir per la vaga d'examinadors

La pràctica totalitat dels examinadors de la DGT han fet vaga per reclamar millores salarials i denunciar les condicions de treball

Actualitzat

Seguiment pràcticament total de la vaga d'examinadors de trànsit a Catalunya. Els examinadors han començat una vaga de cinc setmanes els mesos de juny i juliol que deixarà milers d'aspirants sense possibilitat de treure's el carnet aquest estiu.

Segons el sindicat UGT i la Federació Catalana d'Autoescoles, un 97% dels convocats fan vaga. Només han treballat tres dels 112 examinadors que hi ha a Catalunya. Les mateixes fonts apunten que aquest divendres s'han anul·lat més de 1.400 exàmens de conduir a Catalunya i més de 7.000 a tot l'Estat.

Els examinadors reclamen la pujada d'un complement salarial que es va acordar amb la Direcció General de Trànsit ara fa 10 anys i protesten per les condicions precàries de treball.

Desenes d'examinadors s'han concentrat aquest matí davant la secretaria d'Estat de Funció Pública a Madrid. Els manifestants han reclamat que s'incrementi la plantilla d'examinadors de la DGT i alerten que es pot arribar "al col·lapse del sistema de formació vial a Espanya" aquest estiu.

La UGT confia que les 20 jornades de vaga convocades serveixin perquè la Direcció General de Trànsit "recapaciti" i s'avingui a aplicar l'increment salarial pactat i evitar així la resta de jornades d'atur.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut