El jutge Santiago Vidal en una imatge d'arxiu
El jutge Santiago Vidal en una imatge d'arxiu
Barcelona

Santiago Vidal s'incorporarà al govern de la Generalitat, al costat del nou comissionat per a la Transició Nacional

El jutge estarà al capdavant d'un nou consell de justícia que s'encarregarà de construir les estructures d'estat vinculades a aquest àmbit

RedaccióActualitzat

El jutge Santiago Vidal s'incorporarà al govern de la Generalitat, al costat del nou comissionat per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, segons ha avançat el diari "Ara".

Vidal, que va ser suspès de la seva feina com a magistrat de l'Audiència de Barcelona per haver redactat una constitució catalana, no anirà com a número dos de la candidatura d'Esquerra a Barcelona, com s'havia especulat, ni en cap altra candidatura. Segons ha confirmat ell mateix a TV3, la seva feina serà estar al capdavant d'un nou consell de justícia que s'encarregarà de construir les estructures d'estat vinculades a aquest àmbit, col·laborant amb el nou comissionat per a la Transició Nacional. Es tracta d'"un càrrec per construir el nou país" que li permetrà mantenir la "transversalitat" i la "independència" com a jutge, ha assegurat el magistrat al rotatiu.

Vidal va comunicar la seva decisió fa uns dies tant al president de la Generalitat com al cap de l'oposició, Oriol Junqueras.

Anar al contingut