Madrid

Santiago Carrillo creu que jutjar els crims del franquisme "no és el millor camí"

Santiago Carrillo, exsecretari general del Partit Comunista espanyol, ha afirmat que podria ser un "error" que el jutge de l'Audiència Nacional jutgi els crims comesos durant el franquisme. Per Carrillo, aquest "no és el millor camí". En canvi, sí que trobaria bé que el Senat i el Congrés espanyols presentessin una resolució que condemni la sublevació de Franco i la resta de militars que van fer un cop d'estat contra la Segona República.

Actualitzat
L'exsecretari general del Partit dels Comunistes, Santiago Carrillo, ha opinat sobre la iniciativa del jutge Garzón d'obrir una causa per investigar els crims del franquisme durant la presentació del seu llibre "La crispación de España. De la Guerra Civil a nuestros días". Per Carrillo, el magistrat "planteja un problema que està en la realitat" que no ha estat abordat per qui "ho havia de fer". Però, tot i això, ha afirmat que, sense intenció de criticar Garzón, la seva iniciativa li sembla un "error".

Carrillo creu que no servirà per res: "Tal com està la magistratura en aquests moments no ens podem fer gaires il·lusions", ha afirmat, en referència al recurs presentat per la fiscalia, que ha sol·licitat a la sala penal de l'Audiència que anul·li la resolució de Garzón.

Les Corts, el camí correcte

Després de considerar que l'Audiència no és el camí més adequat, l'exdirigent comunista ha aportat la "seva solució": les Corts Generals. Carrillo s'ha mostrat partidari que les dues cambres espanyoles aprovin una resolució de condemna de la "sublevació", una resolució, a més, que hauria de negar qualsevol tipus de "justificació".

A més, Carrillo ha afegit que és tasca de l'Estat preocupar-se de donar sepultura "civil o religiosa" a les víctimes republicanes de la Guerra Civil i "reivindicar-ne" el nom, si bé ha admès que es van cometre barbaritats en tots dos bàndols.
Anar al contingut