El fins avui conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, al Pati dels Tarongers (ACN)
El fins avui conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, al Pati dels Tarongers (ACN)
Barcelona

Santi Vila es postula com a candidat del PDeCAT el 21D

Vila defensa que el PDeCAT "doni veu a la moderació" i considera que el programa electoral hauria de reivindicar la independència "ajustada a dret"

RedaccióActualitzat

L'exconseller Santi Vila ha revelat que ha plantejat al president del PDeCAT, Artur Mas, i a la coordinadora general del partit, Marta Pascal, la seva determinació de ser candidat a les eleccions del 21D convocades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

En una entrevista a Rac 1, Vila ha defensat que el PDeCAT "doni veu a la moderació" i ha considerat que el programa electoral hauria de reivindicar la independència de Catalunya "ajustada a dret".

"Ja n'he parlat amb la Marta Pascal i l'Artur Mas. El meu programa electoral inclourà la independència de Catalunya ajustada a dret"

"A mi no em fa sentir especialment confortable una llista única. Sí que crec que està bé que tinguem punts del programa compartits"

Vila ha afegit que trobaria "correcte" un procés de primàries per escollir el candidat i ha apostat per no reeditar JxSí i que la unitat d'acció es limiti a programes compartits.

Finalment, ha afegit que si Puigdemont canviés d'opinió i decidís finalment presentar-se com a candidat, aquest fet el faria reconsiderar la seva determinació de ser cap de llista.

Recordem que Vila va dimitir divendres al vespre, després de la declaració d'independència. Tot i això, el seu nom és a la llista de querellats per presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Sobre la seva dimissió, Vila ha dit:

"Em vaig veure obligat a dimitir quan vaig veure que la meva posició no podia ser. No volia portar Catalunya al col·lapse"

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155
Anar al contingut