El fins avui conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, al Pati dels Tarongers (ACN)
El fins avui conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, al Pati dels Tarongers (ACN)

Santi Vila dimiteix com a conseller d'Empresa i Coneixement

En un tuit, Vila lamenta que els seus "intents de diàleg novament han fracassat"

Actualitzat

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha presentat la dimissió aquest dijous al vespre. Vila ho ha fet saber al president de la Generalitat, després del ple en una reunió entre tots dos al mateix Parlament. Aquest dijous, Puigdemont ha anunciat que no convoca eleccions i que deixa en mans del Parlament com reaccionar davant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

En un missatge al seu compte de Twitter, Vila lamenta que els seus "intents de diàleg novament han fracassat". El fins ara conseller d'Empresa i Coneixement, que anteriorment havia estat conseller de Cultura i de Territori i Sostenibilitat, assenyala que espera "haver estat útil fins a l'últim minut al president Puigdemont i als catalans".

 

 

El fins ara conseller s'havia significat dins del govern per les seves posicions moderades en relació amb el procés independentista i fins i tot havia expressat la seva incomoditat per haver de governar amb el suport parlamentari de la CUP. En un missatge enviat a diversos periodistes, Vila explica que dimiteix per "raons de consciència personal" i insisteix que ha intentat servir Puigdemont "amb honestedat, lleialtat i sinceritat en circumstàncies ben difícils".

"Condemno absolutament la imposició de l'article 155 de la Constitució, però aquest acte violent contra la democràcia i les institucions de l'autogovern de Catalunya no justifiquen tirar pel dret"

 

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut