Ferran Adrià, presentant la maqueta del projecte El Bulli 1846, al costat del conseller Santi Vila.
Ferran Adrià, presentant la maqueta del projecte El Bulli 1846, al costat del conseller Santi Vila. (Foto: ACN)
Barcelona

Santi Vila creu que els ecologistes no s'han de preocupar per la construcció del nou Bulli al Parc Natural del Cap de Creus

El conseller Santi Vila s'ha mostrat convençut que la construcció del nou projecte del Bulli al Parc Natural del Cap de Creus respectarà el medi ambient. Vila ha volgut tranquil·litzar d'aquesta manera la plataforma "Salvem l'Empordà", que es queixa de l'impacte que pot provocar una construcció d'aquestes característiques en un espai protegit.

RedaccióActualitzat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha defensat al Parlament el projecte del Bulli Foundation dins el Parc Natural del Cap de Creus. L'entitat Salvem l'Empordà va fer arribar als grups polítics la seva preocupació pel projecte i l'impacte que pot generar construir en una zona protegida.

Santi Vila ha qualificat de falsa preocupació l'alerta dels naturalistes per la construcció del nou Bulli al parc del Cap de Creus: "Demostrarem que la figura de protecció que és un parc natural si alguna cosa assegura és la compatibilitat entre protecció i activitats. I estic convençut que el projecte del Bulli serà un projecte que el podrem explicar arreu del món com el que fa realment virtuós la definició d'un parc natural al nostre país".

En la seva compareixença a la cambra catalana, el conseller ha dit també que la creació dels parcs nacionals de les Capçaleres del Ter i del Freser, del Montsec i de les Muntanyes de Prades són una prioritat per aquesta legislatura.

 

Anar al contingut