Barcelona

Santi Vidal calcula que al juliol o agost de l'any que ve arribarà el moment de la "desconnexió jurídica real"

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns sortirà la sentència del Tribunal Suprem sobre el recurs que l'exjutge i ara senador d'ERC, Santiago Vidal, va presentar a la sanció de tres anys del Consell General del Poder Judicial per haver redactat un esborrany de la Constitució catalana.

Vidal confia que el Suprem anul·larà la sanció i podrà tornar a exercir de jutge després d'estar un any i mig apartat dels tribunals. En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Vidal ha explicat que demanarà la dimissió del president de Consell General del Poder Judicial.

"El meu desig, com us podeu imaginar, seria que anul·lessin la sanció perquè la declaressin manifestament irregular, il·legal i sense causa justificada. El problema seria, no per mi, sinó pel mateix Consell General del Poder Judicial, és qui em retorna els danys i perjudicis d'un any i mig apartat de la carrera sense cap causa. Si això succeís, em sembla que el mínim que podria fer és demanar la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial."

El senador d'ERC va recórrer al Tribunal Suprem la resolució que el suspenia de sou i feina durant tres anys per participar en l'elaboració d'una proposta de la Constitució Catalana.

L'hora de la desconnexió?

Santiago Vidal col·labora ara en la redacció del marc jurídic català, que ha de permetre celebrar un referèndum per la independència, i creu que si se'l rehabilita en el càrrec podrà continuar fent aquesta feina. Assegura que només li caldria una autorització per poder treballar en aquest marc, que li ha encarregat la Generalitat.

Vidal també ha revelat que, segurament, el nou marc jurídic estarà a punt per fer un referèndum  l'abril o el maig de l'any que ve. Però reconeix que el més probable és que se suspengui. Creu que hi haurà un moment en què caldrà plantejar una desconnexió real del marc jurídic espanyol. I posa data: juliol o agost de 2017:

"Ha arribat un punt en què ja és una partida d'escacs. El que no fa cap dels dos és avançar els seus moviments. El que sí que comptem que passarà és que al mes de juliol o agost, llevat que hi hagi un canvi substancial, ens suspendran tot aquest nou marc jurídic. Llavors arribarà el moment de la desconnexió jurídica real."

Vidal confia que el marc legal internacional, sobretot el Tribunal Internacional de Justícia, faran de pont entre Catalunya i Espanya en el moment de la desconnexió.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut