La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría
Madrid

Sáenz de Santamaría, a Puigdemont: "El Congrés no és una sala d'actes"

La vicepresidenta del govern espanyol atribueix l'acte d'aquest diumenge a una "estratègia de tensió" per "provocar" una reacció de l'Estat

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha rebutjat la proposta del president Carles Puigdemont d'anar a explicar-se al Congrés sense que calgui una votació. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, diu que el Congrés no és una sala de conferències i ha ironitzat a "Los Desayunos" de TVE sobre les crides del president Puigdemont al dret de vot.

""El Congrés dels Diputats no és un saló d'actes per donar una conferència, i ell no pot pretendre que al Congrés hi hagi només els que l'aplaudeixen. Està acostumat a actes on porten els independentistes en autobusos. El Congrés és un lloc on es debat i es treuen conclusions. És curiós que qui demana votar vol que el Congrés no voti".

En tot cas, ha reiterat que el president de la Generalitat té una "invitació" per debatre la qüestió al Congrés i sotmetre-la a debat. Puigdemont, ha dit, pot "exposar els seus arguments" i "sentir el que opina el conjunt del poble espanyol, que és a qui correspon prendre decisions d'aquesta naturalesa".

Sáenz de Santamaría també ha acusat el govern i els partits independentistes de voler imposar un "discurs únic" a Catalunya, i ha atribuït l'acte d'aquest diumenge a una "estratègia de tensió" per part de l'independentisme per "provocar" una resposta de l'Estat.

"Necessiten provocar l'Estat per a una estratègia de confrontació que mobilitzi (...) "És vergonyós com no es deixa parlar la gent que pensa una altra cosa, i com es vol marcar un discurs únic."

Una estratègia, segons Sáenz de Santamaría, que xoca amb la realitat social a Catalunya, on la gent "està cansada" d'aquest "rotllo" i de la "matraca de l'independentisme, que no porta enlloc". La vicepresidenta espanyola ha insistit que el seu govern actuarà "sense una paraula més alta que l'altra" i "no permetrà que el referèndum se celebri", perquè "és contrari a la democràcia". En aquest sentit, ha assegurat que el seu govern té en marxa mesures per impedir-ne la celebració. "El govern ja treballa perquè es respecti la legalitat", ha afirmat abans de reclamar als funcionaris que "demanin les ordres per escrit".

Millo: l'1 d'octubre no hi haurà cap referèndum

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha dit a "Els matins" de TV3 que l'1 d'octubre no hi haurà cap referèndum, però sí un bon nombre de ciutadans frustrats i que, l'endemà, el govern Rajoy continuarà disposat a dialogar, però no amb Puigdemont i Junqueras, que hauran quedat invalidats com a interlocutors, ha dit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut