Pla sencer dels quatre veïns de Santa Coloma de Gramenet protagonistes del projecte 'Triajoc'. Imatge publicada el 21 de març de 2018 (hor…
Pla sencer dels quatre veïns de Santa Coloma de Gramenet protagonistes del projecte 'Triajoc'. Imatge publicada el 21 de març de 2018 (horitzontal)

Santa Coloma de Gramenet impulsa un projecte per recuperar els jocs tradicionals i difondre l'ús del català

Actualitzat

ACN Santa Coloma de Gramenet.-L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb la col¿laboració del Centre de Normalització Lingüística l'Heura ha engegat el projecte 'Triajoc', una iniciativa per donar a conèixer el joc tradicional alhora que es vol difondre l'ús del català. Quatre veïns de la ciutat d'entre 85 i 88 anys protagonitzen uns vídeos on expliquen les seves vivències infantils amb jocs com la xarranca, les bales, el bèlit i el botxí, i recorden quines eren les normes i a quins carrers es jugava. L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha destacat que es vol potenciar el joc tradicional com a patrimoni cultural i com a mitjà per crear nous espais de convivència. En aquest sentit, Parlon confia que la ciutat es pot convertir en un referent en la recuperació d'aquests entreteniments d'anys enrere.

Anar al contingut