Santa Coloma de Farners

Santa Coloma de Farners aconsella a nens i ancians no beure aigua de l'aixeta, després de detectar-hi fluor

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha informat que ha detectat un augment del nivell de fluor en l'aigua potable de la xarxa municipal. Per això aconsella als menors de 16 anys i als més grans de 60 anys que no beguin aigua de la xarxa municipal ni la utilitzin per cuinar.

RedaccióActualitzat
Un augment del nivell de fluor en l'aigua potable de la xarxa d'aigua de Santa Coloma de Farners ha fet que l'Ajuntament hagi aconsellat als menors de 16 anys i als més grans de 60 que no en beguin. Mitjançant un comunicat en el seu web, el consistori de la capital de la Selva també especifica que l'aigua de la xarxa municipal tampoc s'hauria d'utilitzar per cuinar.

Des del consistori han informat que el nivell de fluor detectat en l'aigua potable de la xarxa pública és superior a 1,5 mil·ligrams per litre. En aquest sentit, encara que el fluor no sigui un element tòxic agut, "la seva ingesta continuada pot representar un perill per a la salut del consumidor". Així, concentracions de fluor en aigua superiors a aquests nivells poden suposar un risc de fluorosi dental per a la població menor de 16 anys i de fluorosi òssia per a la gent gran.

En canvi, l'Ajuntament ha explicat que la gent podrà utilitzar l'aigua per dutxar-se, rentar la roba i els estris de cuina sense cap risc. A més, el consum esporàdic no suposa cap risc.

De moment, encara es desconeix el temps que l'Ajuntament mantindrà aquesta advertència.
Anar al contingut