Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma col·loca la primera pedra del bloc que s'aixecarà on hi va haver l'explosió de gas

Fa un any i dos dies hi va haver l'explosió de gas al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet en què van morir dues persones i molts veïns es van quedar sense casa. En el solar que ocupaven les quatre finques que es van haver d'enderrocar, les setze famílies afectades s'han tornat a reunir aquest matí per a una cerimònia molt esperada. S'ha posat la primera pedra d'un nou edifici que els allotjarà a tots, tret d'una família que ha preferit marxar. El portaveu de la plataforma d'afectats, Ángel Moratilla, ha expressat la "satisfacció" de tots els veïns perquè veuen "el principi de la fi". Tanmateix, ha deixat clar que manca "el reconeixement de les responsabilitats".

Actualitzat
Moratilla s'ha encarregat d'obrir l'acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici, que omplirà l'espai que ocupaven els números 64, 66 i 68 de la rambla del Fondo de Santa Coloma. En l'acte, hi han assistit les famílies afectades pel sinistre, l'alcalde de la ciutat, Bartomeu Muñoz, l'exalcaldessa i vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre, i dos representants de Gas Natural.

El portaveu ha explicat que l'inici de les obres produeix en els afectats "sentiments contraposats", ja que encara queda obert el procés judicial que "esperem que acabi al més aviat possible amb l'assumpció de responsabilitats". Amb tot, ha valorat de forma "satisfactòria" l'inici de les obres, que ha descrit com el "principi de la fi".

Una de les afectades, Amparo Domech, ha subratllat la duresa de tot aquest any, en què han hagut de negociar amb l'administració la construcció del nou habitatge. No obstant, ha qualificat la tasca de l'Ajuntament d'"impecable" pel que fa al reallotjament dels veïns i a ajudar en el projecte.

L'edifici portarà el nom de Torre Sònia, en record d'una veïna de 26 anys que va morir en l'explosió, i el pagarà una empresa municipal, amb un crèdit de Gas Natural. L'immoble tindrà nou plantes i farà uns 30 metres d'alçada. S'espera que l'obra estigui acabada d'aquí a un any i mig.

La deflagració també va causar la mort d'un operari de gas i més de vint persones van resultar ferides. El sinistre va obligar a enderrocar tres edificis i una casa unifamiliar, i 16 famílies estan pendents de la construcció del nou immoble.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut