SANT SEBASTIÀ selecciona quatre produccions amb participació de Televisió de Catalunya

El Festival de Cine de Sant Sebastià 2012 ha escollit per a la seva secció oficial el llarmetratge "Blancanieves" de Pablo Berger i "El muerto y ser felíz" de Javier Rebollo, tots dos amb participació de Televisió de Catalunya.

BLANCANIEVES és una original versió del conegut conte popular del germans Grimm ambientada als anys 20 al sud d'Espanya. Una Blancaneus plena de fantasia, aventures, emoció i humor. Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Pere Ponce, Inma Cuesta, Ángela Molina, Macarena García i Ramón Barea encapçalen el repartiment. En el film també hi col·labora l'actor Josep Maria Pou. 
És una producció d'Arcadia Motion Pictures, Noodles Productions i Mamá Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport d'Euroimage coproducción i el centre Nacional de la Cinématographie.


EL MUERTO Y SER FELIZ és el nou film de Javier Rebollo, que torna a Sant Sebastià. José Sacristán intepreta un vell assassí a sou –sec, tendre i divertit - que s'embarca en un viatge estèril, al llarg de dos quilòmetres de comèdia negre.  És una producció d'Eddie Saeta, Icónica, Lolita Films, Noodles Productions i Utópica amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'ICEC, l'INCAA i SOFICA


Pel que fa a la secció de NUEVOS DIRECTORES, ha estat seleccionat el llargmetratge ANIMALS, de Marçal Forest.   El film, interpretat per Oriol Pla i Javi Beltrán compta amb un repartiment internacional de luxe com Martin Freeman (de la sèrie de televisió britànica d'èxit "Sherlock"), Augustus Prew i Dimitri Leonidas. El llargmetratge és una historia d'amor adolescent, de sacrifici, de la tragèdia de dos mons enfrontats, on el poder de la fantasia difumina els seus límits amb la realitat i en la que la mort resulta un final tant temptador com inevitable. És la nova producció d'Escandalo Films en coproducció amb Televisió de Catalunya amb la participació de l'ICEC i de Televisió Espanyola.


Finalment, la sèrie de dos capítols GERNIKA BAJO LAS BOMBAS  de Luis Marías s'estrenarà al 60 Festival de Sant Sebastià. És una producció d'Erpin 360º, Vértice Cine i Baleuko amb la participació d'ETB, Televisió de Catalunya, TVG i Canal Sur  amb el suport de l'ICAA i el Govern Basc.

La sèrie pretén explicar no tant la part històrica de Gernika sinó que també les petites històries de la gent que va viure aquells dies i la manera com el bombardeig els va canviar les vides. Aquests esdeveniments s'entrellacen amb fets històrics que van passar com la trobada del lehendakari Aguirre i el periodista britànic George Steer a qui li va demanar que donés a conèixer el que havia passat a Gernika arreu del món. Marc Clotet, Aitor Mazo, Sara Casasnovas, Egoitz Sánchez, Lanter Otaola, Teresa Calo, Roberto Álvarez, Antonio Dechent, Pep Tosar i Ramón Barea, formen part del repartiment de la sèrie.

El 60 festival de Sant Sebastià es farà del 21 al 29 de setembre.


Anar al contingut