Catalunya surt al carrer en un Sant Jordi radiant i festiu

El Sant Jordi ha arrencat mandrós en diumenge, però des de mig matí es repeteixen les imatges de roses, compres i cues per firmar

RedaccióActualitzat

Sant Jordi és la gran diada de Catalunya en un dia laborable. Aquest any, però, cau en diumenge i això es fa notar tant en la venda de llibres com en la de roses. Els llibreters esperen vendre més, però els floristes admeten que les vendes de roses aniran a la baixa.

L'efecte Sant Jordi s'ha notat des de divendres. Moltes persones han avançat la compra de llibres per triar amb comoditat i evitar cues i aglomeracions. Tot i això, la màgia del 23 d'abril es manté i ja hi ha milers de persones a totes les poblacions del país, petites i grans, per viure la festa.

El dia és radiant a tot el país. Sant Jordi arriba acompanyat d'un temps estable i poc ennuvolat gairebé arreu.

El dia ha començat amb el missatge del president, Carles Puigdemont, que ha fet una crida a fer del llibre i la rosa les armes dels catalans. Puigdemont també ha donat suport a la iniciativa de convertir la diada en patrimoni immaterial de la UNESCO.

Sant Jordi amb retard

El Sant Jordi ha arrencat mandrós en diumenge, però des de mig matí es repeteixen les imatges de roses, compres i cues per firmar.


Els autors han començat el dia ben d'hora, disposats a complir l'exigent timing de firmes. Els tres premis Sant Jordi, Llull i Pla han agafat forces junts en un esmorzar a Barcelona

Són Xavier Theros amb "La fada negra" (Josep Pla), Pilar Rahola amb "Rosa de cendra" (Ramon Llul) i David Cirici amb "El setè àngel" (Sant Jordi):

 

L'arribada de Pilar Rahola era aclamada a cada parada... i la legió de lectors que l'esperava rivalitzava amb la de Xavier Bosch, l'únic autor que ha estat el més venut en dos Sant Jordis.

Una altra de les més esperades a les parades és la creadora del fenomen "Wonder", Raquel J. Palacio, que ha viscut trobades molt emotives amb alguns dels lectors del seu llibre.

Descomptes i l'efecte del diumenge

Els llibreters esperen un increment de les vendes aquest any. El Gremi de Llibreters preveu que es compraran més d'1,6 milions de llibres, un 5% més que l'any passat. Creu que la facturació pot arribar als 22 milions d'euros.

Des de dissabte ja s'han començat a aplicar els tradicional descomptes del 10% en els llibres.

També són molt optimistes les previsions de venda de roses, tot i que admeten que aniran de baixa. Es preveu vendre'n més de 6 milions aquest Sant Jordi, tot i que el fet que sigui diumenge farà que les empreses comprin menys flors per regalar a treballadors i clients.

Llibres polítics i recomanacions dels llibreters

Per Sant Jordi, el més complicat és escollir aquell llibre que vols regalar, o que et regalin. Per això hem preparat dos reculls de recomanacions. Un de llibres polítics i de polítics, tenint en compte el moment que viu el país.

I l'altre amb l'opinió dels llibreters. Els que més ens saben ens diuen quin llibre recomanen regalar i a qui.

A TV3, 3/24 i Catalunya Ràdio

Com cada any, la televisió i la ràdio públiques de Catalunya fan una programació especial per Sant Jordi. Des de les 9 del matí es pot seguir a TV3 i el 3/24 "Sant Jordi: El matí", presentat per Cristina Riba, amb les primeres finestres informatives i entrevistes.

A les 12, Helena Garcia Melero agafa el relleu amb un to distès, molt de ritme i sorpreses. A partir de les 2, les connexions amb les delegacions territorials agafaran tot el protagonisme, i, a dos quarts de tres, seguirà un "Telenotícies Migdia" més llarg, amb presència d'escriptors, editors, llibreters i floristes.

A partir de dos quarts de set i fins passades les vuit, Anna Guitart conduirà la recta final de la diada. Com sempre, a les nou, el "Telenotícies Vespre Cap de Setmana" els oferirà les millors imatges del dia.

Catalunya Ràdio també ofereix una programació especial que ja ha començat amb "El suplement" a les 8 del matí, i s'allargarà tota la diada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut