Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu de Llobregat recorda la dona assassinada pel seu exmarit, un mosso de baixa

Desenes de persones es concentren per rebutjar el crim, i l'Ajuntament decreta dos dies de dol

RedaccióActualitzat
Sant Feliu de Llobregat ha condemnat l'assassinat d'una dona a mans de la seva exparella, un mosso d'esquadra que estava de baixa per malaltia mental. Desenes de veïns han participat en una concentració de rebuig al crim a la plaça de la Vila, convocada pel grup Sant Feliu Feminista per denunciar els fets i donar suport a la família. Entre les pancartes, una que deia "No més feminicidis, el patriarcat mata, ens volem vives".
Després, l'Ajuntament ha decretat dos dies de dol en un ple extraordinari, en què s'ha llegit un manifest de condemna. Al matí ja s'ha fet un minut de silenci i una concentració de rebuig dels fets, que han tingut lloc al carrer Joan Maragall.

Interior investiga els fets i encara no ha confirmat que l'arma que ha fet servir l'home fos la reglamentària.

Fonts pròximes a la víctima han explicat a TV3 que, el 30 de març, els Mossos van retirar l'arma a l'agressor, fins que presentés un certificat mèdic. Per contra, alguns agents dels Mossos asseguren que el crim s'hauria comès amb la seva arma reglamentària. I és que, que tingués l'arma retirada no significa, necessàriament, que l'hagués entregat. Oficialment, els Mossos no confirmen res. El jutge ha decretat secret de sumari.

El presumpte homicida estava, almenys des del 14 de març, de baixa per malaltia mental. El protocol dels Mossos d'Esquadra estableix que s'ha de retirar l'arma reglamentària a un agent en cas que pateixi una malaltia que li impedeix portar una arma de foc i, en qualsevol cas, sempre que faci més de 30 dies que estigui de baixa laboral.

L'assassinat ha passat davant de dues nenes d'entre sis i deu anys, la filla i la neboda de la parella, que han sortit al balcó a demanar auxili. Feia poc que la dona havia començat els tràmits per separar-se. No hi havia cap denúncia contra l'agressor, tot i que, des que s'havien separat, ell l'havia assetjat fins al punt que amigues de la víctima l'havien d'acompanyar sovint fins a casa.

El cas ha consternat Sant Feliu. La víctima, de 37 anys, era molt coneguda a la població, on la seva família havia regentat un bar durant molts anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut