Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat acull la primera edició d'un fòrum internacional d'astrofísica que es repetirà cada dos anys

Sant Cugat del Vallès acull fins dimarts un fòrum internacional d'astrofísica, que reunirà un centenar de científics de tot el món per intercanviar coneixements sobre les estrelles púlsars i l'energia que emeten. Aquesta és la primera edició d'una reunió que es farà cada dos anys amb l'objectiu d'analitzar i debatre sobre fenòmens energètics de l'univers.

Actualitzat
El fòrum s'inaugura amb una conferència divulgativa oberta sobre els púlsars, aquests petits astres de molta densitat que giren a alta velocitat i contenen enormes camps energètics, a càrrec de la professora de la Universitat d'Oxford (Regne Unit) Jocelyn Bell-Burnell i presidida per l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Així es donarà el tret de sortida a la primera edició de la reunió internacional, que acollirà la Casa de Cultura del municipi i que es farà cada dos anys amb l'objectiu d'analitzar i debatre sobre fenòmens energètics de l'univers.

Amb cada nova edició del fòrum s'editarà un llibre que reflectirà els últims avenços del tema debatut. A més, Sant Cugat aprofitarà la reunió per fer tallers divulgatius sobre astrofísica als centres educatius de secundària.

L'esdeveniment està organitzat per l'Institut de Ciències de l'Espai (Ice-CSIC), amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).




Anar al contingut