Sant Climent de Llobregat acollirà la Festa de la Cirera el 28 i el 29 de maig
Sant Climent de Llobregat acollirà la Festa de la Cirera el 28 i el 29 de maig
Sant Climent de Llobregat

Sant Climent de Llobregat posa en marxa una operació per lluitar contra el robatori de cireres

L'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat vol evitar el robatori de cireres. Per aquest motiu, des de fa un parell de setmanes, i fins a mitjans de juny, ha posat en marxa l'operació Cirera 2011, de vigilància de l'entorn rural.

Actualitzat
L'operació consisteix en el patrullatge mixt de Mossos d'Esquadra i policia local, que recorren tot el terme municipal fent incidència a la zona agrícola d'aquesta població del Baix Llobregat.

Engegant aquest dispositiu es vol evitar que es robin cireres, encara que sigui per omplir, de forma il·legal, la bossa per al consum propi. Alhora, també es vetllarà perquè no es robin estris agrícoles ni objectes de coure de les casetes dels pagesos, una pràctica delictiva que enguany s'ha afegit al furt de fruita.

L'alcalde de Sant Climent, Isidre Sierra, explica que "aparentment, molta gent passeja per la població", i, a l'hora de la veritat, "es dedica a agafar cireres a punt de ser collides de les propietats privades".

La cirera, senya d'identitat

El 75% del conreu de Sant Climent de Llobregat està dedicat a la cirera, que és la senya d'identitat del municipi. Els agricultors les venen al Mercat del Pagès, que es fa cada dijous a la localitat, i també a Mercabarna.

Finalment, com no podia ser d'una altra manera, els dies 28 i 29 de maig, Sant Climent acollirà la Festa de la Cirera.

Anar al contingut