Sant Adrià i Badalona coordinen els serveis de seguretat i neteja i salut pública per abordar la presència de toxicòmans

ACN Sant Adrià de Besòs.-Les Policies Locals de Sant Adrià de Besòs i Badalona i Mossos d'Esquadra coordinaran les tasques de seguretat que es desenvolupen sota el pont de la C-31, a la frontissa dels dos municipis, i on darrerament ha incrementat el consum i venda de droga com a conseqüència de les recents operacions policials al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, que haurien desplaçats els toxicòmans. A banda, els dos ajuntaments es coordinaran també en matèria de salut pública i neteja de la via pública per tenir els carrers "nets de xeringues", segons ha explicat aquest dijous l'alcalde adrianenc, Joan Callau. Les diverses institucions implicades en el conflicte s'han reunit aquesta mateixa setmana per abordar la situació i des de Sant Adrià es reclamen solucions integrals per tal que la ciutat no hagi de suportar "tota la droga de l'àrea metropolitana".

"N'estem fins al capdamunt!", ha etzibat l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, en relació a la problemàtica de la droga al municipi. La ciutat treballa des de fa anys per desempallegar-se de la imatge que durant dècades ha capitalitzat la situació de degradació del barri de La Mina, a la frontera amb Barcelona, però de manera recurrent apareixen noves situacions desagradables.La darrera, l'alarma generada al barri de Sant Roc de Badalona, que també fa frontera amb Sant Adrià per l'extrem nord, pel rastre de la droga que arriba des de la Mina. Aquest dimarts, l'Ajuntament de Badalona i els Mossos d'Esquadra anunciaven un increment de patrulles a la zona i, de manera coordinada, els dos Ajuntament i la Generalitat treballaran plegats en aquest territori frontera de les dues ciutats."La coordinació dels tres junts fins ara no existia", explica Callau, si bé es feien actuacions coordinades a dues bandes entre els ajuntaments, o entre cadascun d'ells i els Mossos d'Esquadra. El treball conjunt, però, anirà més enllà de la seguretat i abraçarà també les àrees de neteja i salut pública.En aquest sentit, els dos municipis coincideixen a dir que l'actual servei mòbil de venopunció que presta la Generalitat amb la presència a la zona d'una furgoneta amb capacitat per a dues persones és insuficient. Aquest serà també un dels assumptes a tractar pròximament en aquesta mesa de coordinació."Barcelona també ens ha d'ajudar. A la Mina, la sala de venopunció només té un 15% d'usuaris de Sant Adrià, la resta és de fora. Aquest és un problema regional i enlloc està escrit que Sant Adrià hagi de suportar tota la droga de l'àrea metropolitana", ha etzibat l'alcalde. Les dades del servei mòbil de venopunció de Badalona són similars, amb un alt percentatge d'usuaris forans.

Anar al contingut