Sanjosé i Belda obriran el 37è FIMPT, que trasllada l'escenari central a la plaça del Port arran de la sentència del TSJC

ACN Vilanova i la Geltrú.-Carles Sanjosé i Carles Belda seran els encarregats de donar el tret de sortida a la 37a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT), amb una versió pròpia del tradicional 'Passeig del Carme' de Pere Tàpies. El duet obrirà el festival el divendres 16 de juny des del Teatre Principal, mentre que la resta de la programació s'estendrà per diversos punts de la ciutat. La principal novetat serà que l'escenari principal ja no estarà ubicat a la plaça de la Vila, sinó que es traslladarà a la plaça del Port per garantir la qualitat acústica sense molestar els veïns, complint així la sentència del TSJC contra el Nowa Reggae i el Faraday que ara fa un any va obligar a ressituar tots els festivals de la ciutat. Pel que fa a la resta de la programació, a la confirmació de la Boban Markovic Orkestar s'hi sumen ara Radio Cos i Jordi Molina Septet, entre altres.

El cantant del grup Sanjosex i l'acordionista Carles Belda agafaran el relleu dels últims anys de Toti Soler, Elisabeth Raspall i Jordi Paulí, i Gemma Humet i Carles Dènia a l'hora de versionar el 'Passeig del Carme' que obre cada any el FIMPT. Amb el concert inaugural, Sanjosé i Belda presentaran també el projecte 'Càntut', on recuperen cançons dels avis a la demarcació de Girona.D'altra banda, aquest dijous s'han confirmat els principals noms que se sumen a la Boban Markovic Orkestar, cap de cartell d'aquesta edició. Així, a l'escenari principal de la plaça del Port també actuaran els gallecs Radio Cos, presentant el nou treball 'Pasatempo', i Jordi Molina, amb 'Matèria del Temps'.Al mateix temps, també s'ha confirmat l'assistència dels xipriotes Monsieur Romaní i l'espectacle de Papá Orbe y Los Turpiales Sabaneros. Tot i haver desvetllat ja el gruix de la programació, l'organització ha apuntat que manté part del cartell pendent de revelar públicament. El FIMPT s'allargarà del 16 al 18 de juny, ja que l'organització ha preferit avançar les dates per afavorir el bon temps, descartant fer el festival a l'octubre, com els últims anys.

Anar al contingut