Es tracta del líquid de lentilles EasySept Hydro Plus
Es tracta del líquid de lentilles EasySept Hydro Plus
Barcelona

Sanitat retira del mercat un líquid de lentilles perquè pot afectar la salut ocular

L'usuari podria tenir símptomes com picor, cremor o irritació, i, en casos excepcionals, conseqüències més greus per a la salut

RedaccióActualitzat

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha informat de la retirada del mercat de tots els lots d'un líquid desinfectant de lentilles perquè pot afectar la salut ocular. Es tracta de l'EasySept Hydro Plus, de la marca nord-ameriana Bausch & Lomb. Segons l'Agència Espanyola del Medicament, els lots podrien contenir "peròxid residual" per sobre dels nivells recomanables.

"Segons la informació facilitada per l'empresa, proves internes que simulen l'ús normal del producte han mostrat que en el transcurs dels 35 usos recomanats de l'estoig portalents hi havia vegades en què es detectava peròxid residual en els estojos, després de la neutralització, que estava per sobre de les especificacions."

L'usuari podria tenir símptomes com picor, cremor o irritació, i, en casos excepcionals, conseqüències més greus per a la salut. L'empresa fabricant assegura que fins ara no han rebut cap queixa en aquest sentit. Tot i això, ha informat de la retirada dels producte als distribuïdors i als centres i establiments que el venen.

Després d'ordenar-ne la retirada, Sanitat recomana als usuaris que tinguin aquest líquid que deixin de fer-lo servir, i als establiments que el venen, que el retornin. Als professionals sanitaris, els recomana que no el donin als pacients, que el retornin i que comparteixi la informació amb els pacients.

Anar al contingut