Ciutat de Mèxic

Sanitat finançarà les operacions per pèrdua de greix a la cara als seropositius

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat que l'Estat donarà 10,2 milions d'euros a l'organització Onusida per lluitar contra aquesta malaltia. De la Vega ho ha dit en el marc de la 17a Cimera Internacional sobre la Sida que es fa a Ciutat de Mèxic. Dels més de 10 milions d'euros, 3 estaran destinats a finançar la investigació de la vacuna. Amb aquesta aportació, l'estat espanyol dobla la seva aportació de l'any passat i es converteix en el sisè país del món que destina més diners en la lluita contra la sida. En el mateix marc, el ministre de Sanitat, Bernat Soria, ha anunciat també que l'Executiu proposarà finançar les operacions reparadores de la lipoatròfia facial, és a dir, la pèrdua de greix a la cara de les persones seropositives. A Espanya uns 14.000 pacients amb VIH tenen aquest problema que, alhora, és un estigma per als afectats.

Actualitzat

Llum verda a la 17a Cimera Internacional contra la Sida que fins divendres que ve reuneix més de 20.000 experts, autoritats i representants de col·lectius afectats a Ciutat de Mèxic. El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-Moon, ha presidit l'acte d'inauguració de la cimera a l'Auditori Nacional, un moment que ha aprofitat per fer una crida als països desenvolupats a aportar "fons a llarg termini i de forma sostinguda" per vèncer l'epidèmia de la sida. Segons Ki-Moon, la lluita contra aquesta malaltia continuarà sent "una prioritat per les Nacions Unides" i ha reclamat un esforç "fins i tot més gran" per poder ajudar els països que "encara tenen un llarg camí per recórrer" tant en matèria de prevenció com d'accés als medicaments contra la sida.

Ha estat en el marc de la inauguració que la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat una aportació espanyola de 10,2 milions d'euros en la lluita contra la sida, una xifra que dobla l'aportada l'any passat i que situa l'estat espanyol en el sisè país del món pel que fa als diners que destina a lluitar contra aquesta malaltia. De la Vega ha destacat el valor "immens" dels avenços en matèria de prevenció de la sida i assistència als malalts i ha afirmat que "és el moment d'unir esforços per tal que arribin a tots els afectats". De fet, un dels reptes d'aquesta cimera és trobar la manera d'abaratir els costos del tractament de la malaltia, ja que actualment només un de cada tres malalts té accés a medicaments.

Qui també ha fet la seva aportació el primer dia de cimera ha estat el president de Mèxic, Felipe Calderón, que ha anunciat que el seu govern oferirà antiretrovirals gratuïts als malalts de sida i afectats pel VIH mexicans i que autoritzarà, de forma gradual, les empreses estrangeres a comercialitzar els seus medicaments al país.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut