Imatge d'arxiu d'una reunió entre Cleries i Pajín per aclarir el decalatge de xifres dels subsidis a la dependència. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'una reunió entre Cleries i Pajín per aclarir el decalatge de xifres dels subsidis a la dependència. (Foto: ACN)
Madrid

Sanitat es compromet a pagar el que deu a Catalunya sobre els ajuts a la Dependència

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha reunit amb la ministra de Sanitat i Política Social, Leire Pajín, per tractar diversos temes de l'agenda comuna després del canvi de govern. Una de les qüestions ha estat aclarir un decalatge de xifres de persones reconegudes amb algun grau de dependència.

Actualitzat
El Departament de Benestar Social i Família està atenent 155.000 persones amb dependència però el Ministeri només ha aportat les ajudes equivalents a 115.000. La Generalitat és la que s'està fent càrrec del pagament del subsidi de les 40.000 ajudes que no fa el Ministeri. Després de la reunió s'ha arribat a l'acord d'unificar xifres perquè no es repeteixi un cas similar.

D'altra banda, dins del grup de grans dependents i dependència severa no reben la prestació 55.000 persones perquè no han estat valorats, i a 33.000 se'ls ha exhaurit el termini de sis mesos per fer la valoració.

Pel conseller Cleries, actualitzar i fer quadrar aquestes xifres és important, perquè permetrà començar a pagar abans del que estava previst a les persones amb dependència moderada.
Anar al contingut