Ginebra

Sanitat eleva a 26 els casos "sospitosos" de grip porcina i en manté només un cas confirmat

La ministra de Sanitat ha llançat un nou missatge de tranquil·litat en acabar el Consell Interterritorial de Salut, que es va convocar d'urgència ahir a la tarda a conseqüència del brot de grip porcina detectat. La ministra ha dit que la situació està sota control i ha confirmat que a tot l'Estat hi ha 26 possibles casos de grip porcina, que s'estan analitzant, a banda del cas d'Almansa que és l'únic confirmat. Les persones que han estat en contacte amb els casos sospitosos també estan rebent medicaments antigripals. Jiménez ha assegurat que els casos detectats no són greus i que es pot continuar consumint carn de porc, ja que el virus de la grip es transmet només per l'aire.

Actualitzat
La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha anunciat que de moment es manté un únic cas confirmat a Espanya com a infectat pel virus de la grip porcina, ingressat a l'Hospital d'Almansa, a Albacete. Tot i així s'amplia a 26 el nombre de pacients "sospitosos" que es mantenen ingressats en observació per confirmar el contagi per aquesta malaltia.

D'aquesta manera, i després d'haver-se reunit durant gairebé tres hores amb els consellers autonòmics de Salut en un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut extraordinari, celebrat aquest dilluns a la tarda, Jiménez ha concretat les últimes xifres de què disposa el seu departament. També ha negat les informacions que han facilitat prèviament alguns consellers.

Dels casos detectats, deu pertanyen a Catalunya, quatre, a la Comunitat de Madrid, dos a Andalusia, dos a les Balears, un a Castella i Lleó, un a l'Aragó, un a Astúries, un a Castella-la Manxa, un a Múrcia, un al País Basc, un a la Rioja i un altre a Galícia. Cal afegir-hi també un cas, ja desestimat, a Andalusia.

Les persones que han estat en contacte amb els casos sospitosos també reben medicaments antigripals. Trinidad Jiménez ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, i ha assegurat que menjar carn de porc és totalment segur, ja que el virus de la grip porcina es transmet només per l'aire.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut