Les xarxes socials s'han convertit en font d'intercanvi d'experiències que fomenten aspectes dels trastorns alimentaris.

Sanitat demana a Twitter que aïlli els perfils que fomenten l'anorèxia i la bulímia

El Ministeri de Sanitat, Política i Igualtat ha demanat a la xarxa social Twitter que utilitzi "tots els mecanismes que estiguin a la seva mà" per aïllar, "respectant la llibertat d'expressió", aquells perfils que fomentin l'anorèxia i la bulímia. La petició s'ha formalitzat a través de la Unitat de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil i, segons ha confirmat Pajín, respon a una iniciativa ciutadana.

Actualitzat
La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha confirmat que "durant l'estiu hem rebut missatges al nostre compte de Twitter demanant l'actuació davant la proliferació de tuits a favor de l'anorèxia", i s'ha mostrat confiada que la xarxa social Twitter, amb seu als Estats Units, trobi "un mecanisme d'autoregulació que busqui un equilibri entre la llibertat d'expressió i l'aïllament d'aquest tipus de perfils".

La iniciativa ha tingut una rebuda positiva. La tarda de dijous, el compte del Ministeri de Sanitat, @sanidadgob, va informar d'aquesta iniciativa i, des d'aleshores, ha rebut diverses felicitacions.

Tots els suggeriments s'incorporaran a la llista de comptes que detecti Sanitat en el rastreig que farà a la xarxa. Aquests comptes s'enviaran a la Unitat de Delictes Telemàtics de la Guàrdia Civil perquè els enviï a Twitter.


Anar al contingut