Niça

Sanitat alerta sobre un implant mamari defectuós que es trenca més i té risc d'inflamació

El Ministeri de Sanitat ha ordenat als centres i professionals sanitaris que deixin d'implantar un model concret de pròtesi mamària pel seu alt risc de trencament. Han estat les autoritats franceses les que han alertat sobre les pròtesis fabricades per l'empresa Poly Implant Prothèse després de detectar un augment del risc de trencament i inflamació local. El Ministeri recomana a les persones amb pròtesis que comprovin, a través de l'informe clínic, si són d'aquest fabricant. En cas afirmatiu, recomana que vagin al centre on van ser operades perquè comprovin que tot és correcte.

Actualitzat
L'alerta s'ha donat després que les autoritats sanitàries franceses han comprovat que els implants mamaris de l'empresa francesa Poly Implant Prothese estaven sent fabricats amb un gel de silicona diferent del que s'havia aprovat per comercialitzar-los.

França ha indicat que això "posa en dubte" les garanties d'aquestes pròtesis, més encara tenint en compte que s'ha detectat un augment de casos de ruptura i inflamacions locals en aquest producte.

Com que aquestes pròtesis també havien estat distribuïdes a Espanya, el Ministeri de Sanitat ha avisat els centres i professionals sanitaris perquè "n'aturin de forma immediata la implantació".

A més, s'adverteix a totes les persones que duguin pròtesis mamàries que mirin la seva targeta d'implantació o l'informe clínic i s'assegurin de no dur un implant de Poly Implant Prothese.

Si fos així, es recomana demanar una visita per comprovar que tot està en ordre i planificar les ecografies anuals per fer un seguiment adequat de l'estat de la pròtesis.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut