Madrid

Sanitat alerta que les dones embarassades i els nadons evitin menjar tonyina fresca

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària ha emès una alerta sobre el consum de tonyina fresca i peix espasa, també conegut com a emperador. Sobretot aconsella que les dones embarassades i els nens de menys de tres anys no en mengin pel seu alt contingut en mercuri. Queda fora de l'alerta la tonyina en conserva. L'última tongada de recomanacions alimentàries que arriben de la Unió Europea desaconsella, també, incloure espinacs o bledes en els purés dels nadons de menys d'un any, per evitar els nitrats. Finalment, es recomana limitar l'afició a xuclar caps de crustacis, ja que contenen cadmi.

Actualitzat
La tonyina, com l'emperador o peix espasa i el tauró, són els grans depredadors del mar, mengen tota mena de peix petit, i al llarg de la seva vida van acumulant en el greix el mercuri que absorbeixen de les seves preses. La quantitat de mercuri que tots aquests peixos acumulen quan arriben al consumidor no és preocupant per a una persona adulta, però sí que ho pot ser per a una dona embarassada o per a un nadó.

És per això que l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària recomana ara no consumir gens de tonyina fresca a embarassades i menors de tres anys, i consumir-ne poca, uns 50 grams setmanals, per als nens de fins a dotze anys.

A Catalunya les autoritats sanitàries ja fa tres anys que fan aquesta recomanació, tot i que no s'ha fet cap avís públic, sinó que s'ha canalitzat a través dels professionals mèdics que atenen aquests col·lectius concrets.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut