Sandro Rosell sortint de la caserna de la Guàrdia Civil
Sandro Rosell sortint de la caserna de la Guàrdia Civil
Barcelona

Sandro Rosell ja és a Madrid per declarar davant l'Audiència Nacional

L'expresident del Barça nega haver comès blanqueig de capital i assegura que els diners que va guanyar els va obtenir "lícitament"

RedaccióActualitzat

Sandro Rosell ja és a Madrid on aquest dijous declararà davant l'Audiència Nacional. L'expresident del FC Barcelona va declarar aquest dimecres a la tarda durant tres hores en dependències de la Guàrdia Civil. A l'Audiència Nacional també compareixeran la dona de Rosell i els altres tres detinguts en la mateixa operació policial. 

L'expresident del Barça nega el blanqueig de capital pel qual està acusat i assegura que va guanyar diners "lícitament". Així ho va explicar el seu advocat Pau Molins després de la declaració davant la Guàrdia Civil. 

Molins assegura que "no hi va haver blanqueig de capitals, perquè es tracta de diners obtinguts lícitament" i que el blanqueig implica ingressos procedents d'un delicte o obtinguts irregularment. També afegeix que Rosell, abans de presidir el Barça, tenia una societat de màrqueting esportiu "i cobrava la seva remuneració per la feina que feia. És absolutament legal".

Rosell va passar la nit de dimarts a dimecres en una caserna de la Guàrdia Civil, juntament amb tres detinguts més. Tots quatre estan acusats d'haver muntat una trama que presumptament va blanquejar 15 milions d'euros que provenien de drets de la selecció brasilera de futbol.

Catorze hores d'escorcolls

Malgrat la situació, a Rosell se'l va poder veure tranquil i somrient amb els guàrdies civils que el custodiaven aquest dimarts quan se'l van endur cap a la caserna, a pesar d'haver passat 14 hores presenciant l'escorcoll de casa seva i de tres despatxos professionals. Després de tot un dia d'escorcolls, la dona de Rosell va quedar en llibertat amb càrrecs a última hora de la tarda.

 

 

Dos dels escorcolls es van fer en oficines de l'empresa Bonus Sport Marketing, a través de la qual s'hauria comès el suposat blanqueig de capitals que s'està investigant: 15 milions d'euros provinents de comissions il·legals pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol i que s'haurien blanquejat a Andorra. El seu advocat, Pau Molins, ha assegurat que es tracta d'activitats privades totalment legals:

"Ha anat bé perquè no s'han endut res. Suposo que deu haver anat bé depèn de per a qui. Intentarem acreditar que aquí no hi ha res de res i que no hi ha cap motiu per a aquesta detenció. Però en fi..."

Un empresari libanès, un amic de Rosell i un gestor andorrà

Aquest dimecres, els quatre detinguts els porten a Madrid, on hauran de declarar a l'Audiència Nacional. A més de Rosell, també van detenir l'empresari libanès Shane Ohanessian, a qui Rosell va vendre l'empresa i que hauria actuat com a testaferro de l'expresident del Barça. Ohanessian també va ser present en els escorcolls d'aquest dimarts.

Els altres dos detinguts són Andreu Ramos, company de negocis i amic de tota la vida de Rosell, i Joan Besolí, el gestor andorrà que estaria tramitant la nacionalitat andorrana per a Ricardo Teixeira, expresident de la Federació Brasilera de Futbol i amb qui Rosell hauria gestionat els drets d'imatge de la selecció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut