Madrid

Sancionada la plataforma de cotxe compartit BlaBlaCar, per primera vegada a Europa

La Comunitat de Madrid sanciona BlaBlaCar per portar passatgers sense autorització

RedaccióActualitzat

La Companyia Comuto Iberia, nom comercial de la plataforma de cotxe compartit BlaBlaCar a Espanya, ha estat sancionada a la Comunitat de Madrid per no tenir autorització per oferir un servei de transport públic. És la primera sanció a Europa d'aquesta companyia.

Les sancions imposades són de caràcter molt greu i pugen a un total de 8.000 euros per "facilitar en nom propi serveis de transport públic de viatgers sense ser prèviament titular d'una autorització." La Comunitat de Madrid interpreta amb aquestes sancions que la companyia ha vulnerat els articles 140.2 i 141.7 de la Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres.

Dos conductors de l'empresa també han estat sancionats amb 4.000 euros cadascun per no disposar "de cap títol habilitant per exercir aquest transport."

Totes aquestes sancions s'han produït després de les inspeccions fetes per la Comunitat de Madrid a l'activitat de Comuto Ibèrica. Segons el director general de Transports, continuaran fent inspeccions d'aquest tipus i la companyia "haurà de canviar la seva metodologia si vol funcionar a Espanya."

BlaBlaCar diu que no ha incomplert cap llei

La companyia diu que coneix l'existència del procediment administratiu contra dos dels seus usuaris, però assegura que no n'ha rebut cap notificació. També ha dit que aquests usuaris van presentar en el seu moment les corresponents al·legacions, d'acord amb els terminis establerts assegurant que no van fer servir aquesta xarxa social de cotxe compartit per fer serveis de transport públic amb ànim de lucre.

A més, l'empresa ha dit que la mateixa companyia va comprovar que l'activitat dels conductors complia les normes de la plataforma de la legislació vigent.

 

Anar al contingut