Una de les càrregues policials de l'1-O
Una de les càrregues policials de l'1-O
Madrid

Sanció al jutge de Barcelona que va referir-se a l'1-O com a "terrorisme policial"

El CGPJ sanciona amb 600 euros el jutge que en un correu corporatiu es va referir a l'actuació de l'1-O com a "terrorisme policial" o "terroristes uniformats"

Actualitzat

El Consell General del Poder Judicial ha sancionat amb 600 euros de multa un jutge de Barcelona que, a través del correu corporatiu, va qualificar de "terrorisme policial" o de "terroristes uniformats" l'actuació de les forces de seguretat de l'Estat durant el referèndum de l'1 d'octubre. Ho considera una "falta greu de desconsideració".

El 9 d'octubre passat la comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial va obrir un expedient a Federico Vidal, el magistrat titular del jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona arran de la publicació als mitjans de comunicació del contingut de diversos missatges enviats a través del seu correu corporatiu, en un fòrum restringit de jutges i magistrats.

En aquests missatges, el jutge utilitzava expressions com "terrorisme policial" o "terroristes uniformats" per referir-se a l'actuació de la policia espanyola durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre.

 

Interactiu relacionat: Memòria audiovisual de l'1-O

 

En el seu mail, el jutge interpel·lava els companys a propòsit de les mostres de suport que de tot Espanya arribaven als col·legues catalans.

Intervinc perquè no entenc res. Han pegat a algun jutge a Catalunya? L'han vexat? Han insultat en públic o amenaçat algú pel fet de ser jutge? Si és així, tota la meva solidaritat i el meu rebuig. No obstant, no tinc cap notícia sobre això.

Si no és així, de què ens lamentem?

Ningú té res a dir sobre el terrorisme policial que sí que patim a Catalunya? Ni sobre els 890 ferits que han provocat els terroristes uniformats? Ni sobre els 2,3 milions de persones que s'han vist coaccionades, insultades i menyspreades pel fet de voler votar? De debò no hi ha res a dir?

 

L'article 418.5 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, segons el mateix CGPJ, estableix com a falta greu:

"L'excés o abús d'autoritat, o falta greu de consideració, respecte dels ciutadans, institucions, secretaris, metges forenses o de la resta del personal al servei de l'Administració de Justícia, dels membres del Ministeri Fiscal, advocats, procuradors, graduats socials i funcionaris de la Policia Judicial".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut