Sanció a Schweppes per discriminar per raó de sexe les hostesses del Godó

Inspecció de Treball ha sancionat també l'agència d'hostesses, arran de les denúncies d'haver-les obligat a estar, a tres graus de temperatura, amb minifaldilla i màniga curta

RedaccióActualitzat

Inspecció de Treball ha decidit sancionar per infracció molt greu l'empresa Schweppes i l'agència d'hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe.

La sanció és per haver obligat vuit hostesses contractades per treballar durant el torneig Compte de Godó de tenis a anar amb minifaldilla i màniga curta sota la pluja i el fred per promocionar la imatge de la marca.

 

 

Inspecció de Treball també reclama al Reial Club de Tenis de Barcelona que previngui els riscos laborals de les persones que hi treballen. Una infracció molt greu se sanciona amb multes que van dels 10.000 al 187.000 euros.

En aquest cas, s'han fixat dues multes de 25.000 euros, tant per Schweppes com per Tote Vignau. Totes dues empreses tenen previst presentar recurs contra aquesta sanció.

Una hostessa ho va denunciar

El cas el va portar a la Inspecció de Treball la UGT de Catalunya després que una noia contractada per Schweppes denunciés que cada dia arribava a casa amb febre i migranya. Segons va dir, van passar uns quants dies més de tres hores a la intempèrie de nit i a tres graus de temperatura.

La noia, Raquel Muñoz, que és periodista i l'exhostessa denunciant, confia que la sentència serveixi per canviar mentalitats: 

"Estic molt contenta. Espero que ara canviïn consciències, no només de les marques, de les agències, sinó també de les mateixes hostesses, de 'això no ho faig, ara dic no, no tinc por que em facin fora'. Perquè ara se'ns escolta. (...) Poden ser unes pessigolles, però per l'agència no ho són, perquè una agència que viu de la imatge, li toques la imatge i la deixes bastant tocada. I també una marca." 

 

Notícia relacionada: L'hostessa del Godó: "Em van dir que no hi tornaria a treballar"

 

ARXIVAT A:
Barcelona Open
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut