Pedro Sánchez consulta un eventual acord de govern amb els dirigents territorials, com la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz (Reuters)
Pedro Sánchez i Susana Díaz (Reuters)
Madrid

Sánchez traslladarà qualsevol acord de govern al vistiplau dels barons del PSOE

El líder del PSOE es compromet a convocar un comitè federal si arriba a un pacte amb Podem o amb altres forces polítiques

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha decidit posar-se definitivament en mans dels barons del seu partit. El líder del PSOE ha promès que qualsevol acord de govern que prengui, sigui amb Podem o altres forces polítiques, haurà de ser validat pel comitè federal, que controlen els dirigents territorials. L'executiva respon d'aquesta manera a la petició d'algunes federacions -com les d'Andalusia, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana- partidàries que qualsevol aliança perquè Sánchez pugui ser president sigui ratificada pel màxim òrgan del partit.

El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha explicat que la convocatòria d'un comitè federal per validar un eventual pacte de govern "no és una obligació", però ha afegit que no hi hauria cap inconvenient que es fes aquesta reunió. De moment, Pedro Sánchez té previst tenir aquesta setmana una tanda de contactes amb tots els dirigents territorials del partit per intentar arribar a una posició consensuada.

Sobre els possibles contactes amb Podem, el PSOE continua sent-hi reticent. César Luena assegura que, en el fons, el seu objectiu és governar en solitari, i en cap cas fer un acord que depengui dels vots dels independentistes. El Partit Popular ha iniciat una campanya per intentar evitar un acord de govern entre els socialistes i Podem. A La Moncloa confien que els dirigents territorials del PSOE s'imposaran i evitaran l'aliança. Mariano Rajoy i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han decidit començar converses per buscar la governabilitat. Rivera també parlarà amb Sánchez en les pròximes hores. Des de Ferraz, els socialistes demanen al president de C's que en els seus contactes amb Rajoy exigeixi al cap de l'executiu en funcions que es presenti a la investidura.

Anar al contingut