Madrid

Sánchez: "Som més a prop del govern del canvi que de repetir les eleccions"

El líder del PSOE ha volgut agrair el canvi d'actitud del líder de Podem que ha dit "sí a entrar en un diàleg amb PSOE i C's"

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE s'ha mostrat optimista de la reunió amb Pablo Iglesias i ha volgut subratllar i celebrar el "canvi d'actitud del líder de Podem". Sánchez ha dit que:

Avui estem més a prop del govern del canvi que de repetir eleccions

El candidat socialista ha fet èmfasi en aquesta idea i ha repetit que "el més importat és que Iglesias ha dit sí a entrar en un diàleg amb el PSOE i Ciutadans" i creu que amb més negociacions es podran salvar les discrepàncies. Sánchez ha volgut agrair en varies ocasions el canvi d'actitud del líder de Podem.

Pedro Sánchez ha contestat les paraules de Pablo Iglesias, que ha insistit en la via valenciana per formar un govern amb el suport de 161 diputats, i ha dit que el PSOE aposta per "la via del 199: PSOE+C'S+Podem", fent referència a la suma dels diputats de les tres formacions i ha insistit en la idea que comparteixen un objectiu comú:

No volem eleccions i volem posar fi al govern de Rajoy

 

En les preguntes dels periodistes Sánchez ha volgut deixar clar que no s'ha parlat de noms de govern en la reunió però ha insistit en el fet que "qualsevol acord que es pacti en les pròximes setmanes haurà de respectar l'acord amb C's" i ha afegit que era "acord viu". També ha afegit que atesos els vetos entre C's i Podem buscaran "altres opcions que no impliquin l'entrada de tots dos en el govern" i ha celebrat que "per fi s'asseuran les forces del canvi per construir un govern del canvi".

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reaccionat a la proposta del líder de Podem, Pablo Iglesias, de renunciar a la seva vicepresidència per afavorir l'acord entre PSOE i Podem recordant que Iglesias "es va proposar sol i ell s'ha exclòs sol". "Nosaltres no hem vetat ningú", ha dit, sinó que Iglesias "s'ha adonat que va cometre un error i l'ha corregit".

També ha expressat la seva disposició a avalar el diàleg entre el PSC i En Comú Podem sobre Catalunya i s'ha mostrat convençut que aquest acord es pot encabir dins dels marges de l'acord amb C's:

"Si ens posem a parlar en com resoldre la qüestió catalana estic convençut que hi ha elements en comú" 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut