Pedro Sánchez, durant la roda de premsa a La Moncloa (EFE)
Pedro Sánchez, durant la roda de premsa a La Moncloa (EFE)
Madrid

Sánchez, sobre les gravacions de Corinna: "No acceptarem cap xantatge a l'Estat"

El president espanyol defensa les explicacions del CNI i l'excomissari Villarejo diu que es va reunir amb l'amiga del rei per encàrrec de l'Estat

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha defensat les explicacions del director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) sobre les gravacions de Corinna en què parlava de suposats delictes fiscals del rei. El president espanyol, preguntat per la qüestió en una roda de premsa a La Moncloa al costat del president francès Emmanuel Macron, ha afirmat que no cediran a "cap xantatge":

"El govern d'Espanya per descomptat no té cap dubte sobre els extrems de la compareixença del director del CNI i ho trasllado als mitjans: no hi ha cap dubte que no acceptarem cap xantatge a l'Estat. Cap ni un."

En la compareixença a porta tancada a la comissió de secrets oficials al Congrés, Félix Sanz Roldán va assegurar que el CNI no ha investigat mai les activitats econòmiques de Joan Carles perquè cap govern ho ha sol·licitat.

A les gravacions entre Corinna i l'excomsissari Villarejo, que es van fer el 2015 i es van difondre fa un parell de setmanes, l'amiga íntima del rei emèrit explica que Joan Carles I té comptes a Suïssa i que la feia servir a ella de testaferro.

El grup d'Units Podem al Congrés reclama una comissió d'investigació a la cambra sobre els negocis de l'anterior cap d'Estat. Tant el PSOE com el PP s'hi oposen.


Villarejo diu que es va reunir amb Corinna per encàrrec de l'Estat


Justament, el comissari jubilat José Manuel Villarejo ha explicat aquest dijous a l'Audiència Nacional que va reunir-se amb Corinna a Londres l'any 2015 per encàrrec de l'Estat.

En la declaració davant el jutge Diego de Egea, Villarejo ha dit que l'objectiu de la trobada -que va gravar amb un micro espia- era solucionar els problemes de Joan Carles I amb Corinna.

El jutge investiga si Villarejo va utilitzar informació sensible i confidencial obtinguda de manera il·lícita per lliurar-la a l'aristòcrata alemanya a canvi de diners.

Villarejo ha estat traslladat a l'Audiència Nacional amb ambulància des d'Estremera, on està ingressat en presó preventiva pels delictes d'organització criminal, suborn i blanqueig de capitals. Al matí, l'excomissari no ha volgut contestar les preguntes del ministeri fiscal.

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbons
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut