Pedro Sánchez, aquest dijous, durant la compareixença informativa a Brussel·les (Reuters)
Pedro Sánchez, aquest dijous, durant la compareixença informativa a Brussel·les (Reuters)
Brussel·les

Sánchez, sobre els processats: "Els han de jutjar tribunals espanyols, i això passarà"

Sobre l'extradició de Puigdemont, el president espanyol ha dit que "les decisions judicials no es qualifiquen, es respecten"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reaccionat a la decisió de l'Audiència de Schleswig-Holstein de qualificar d'"inadmissible" l'extradició de Puigdemont per rebel·lió, però acceptar-la, en canvi, pel delicte de malversació de fons públics. Després de la cimera de l'OTAN, que s'ha fet a Brussel·les, Sánchez ha subratllat que "el més important" és que, als processats en la causa, els jutgin tribunals de l'estat espanyol.

"L'important en termes de la justícia espanyola és que aquelles persones involucrades en els fets que van passar l'últim semestre de l'any 2017 han de ser jutjades per part dels tribunals espanyols. Això passarà. Des del punt de vista polític, l'únic que podem fer i l'únic que crec que espera la societat espanyola del seu govern no és qualificar les resolucions judicials. Respectar-les."

Pedro Sánchez ha dit que Espanya és un estat social i democràtic de dret: "Al poder executiu el que és del poder executiu i al poder judicial el que és del judicial", ha afirmat. I ha fet aquesta reflexió:

"Quan era el líder de l'oposició i com a president sempre he mantingut que les decisions judicials no es qualifiquen, es respecten. Ja sigui a Espanya, a Bèlgica, a Alemanya o on sigui."

 

Sáenz de Santamaría: "Puigdemont haurà de dir per què és diferent dels altres"

Des del PP, l'exvicepresidenta del govern espanyol i candidata a presidir els populars, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que Puigdemont haurà d'explicar a tothom per què és diferent als seus companys també acusats de rebel·lió. Segons Sáenz de Santamaría, l'important és que cap govern de la Unió Europea i de fora d'aquest organisme ha reconegut la independència que demanava l'expresident de la Generalitat. "Ni Catalunya és independent ni Puigdemont és el seu president", ha afegit la dirigent popular.

En tot cas, el PP demana a Sánchez que "millori l'euroordre" perquè pugui prevaler el criteri i el tipus penal que estableixi el jutge Llarena. El portaveu adjunt dels populars al Congrés dels Diputats, Carlos Floriano, ha dit que la decisió de la justícia alemanya "no agrada gens" al seu grup perquè "a Europa no hi pot haver santuaris polítics per als que se salten la llei". I, per tant, ha emplaçat el govern espanyol a promoure una reforma del sistema de l'euroordre perquè no hi hagi "zones d'immunitat contràries al sentit de la Unió Europea".

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontMalversacióRebel·lióGovern empresonatPedro Sánchez
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut