Sánchez proposa la reforma del delicte de rebel·lió per adequar-lo al segle XXI

Segons Sánchez, els tuits de Torra revelen "el veritable rostre del secessionisme a Catalunya, que és xenòfob"

Actualitzat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres la necessitat de reformar el Codi Penal per actualitzar el delicte de rebel·lió als temps que corren "al segle XXI". Sánchez considera que, tal com està tipificat actualment, aquest delicte no s'adequa al que ha qualificat com a desafiament secessionista.

"Abans, el 1995 i el 1973, quan es parlava de rebel·lió, un s'imaginava un cop d'estat militar. Ara estem davant d'un fet completament diferent. I és que responsables polítics al capdavant d'institucions públiques s'estan valent d'aquesta posició per subvertir l'ordre constitucional."

Sánchez ho a dit en una entrevista a TVE on ha avançat que presentaran aquesta reforma al Congrés.

Un nou 155 podria intervenir TV3

Sánchez ha subratllat la necessitat de deixar clar al secessionisme que sempre que pretengui aconseguir els seus objectius vulnerant la llei es trobarà amb "un mur" de l'estat espanyol. I ha afegit que, arribat el cas d'haver d'aplicar un nou 155, no descarta la intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans, una opció que van rebutjar frontalment els socialistes l'octubre passat.

"Torra, el rostre de l'independentisme"

Sánchez veu la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat com una "oportunitat" que permetrà que molts, tant a Catalunya, com a la resta d'Espanya i a l'estranger, coneguin "el veritable rostre xenòfob i supremacista" que amaga el moviment independentista i que s'assembla a altres moviments a Europa i la resta del món.

"És important que es desveli la veritable cara, el veritable rostre del secessionisme a Catalunya, que és xenòfob."

 

"La política global té diverses capes. Hi ha la ideològica, esquerra-dreta. Hi ha també la identitària, que és la que utilitza el secessionisme amb brots clarament xenòfobs i supremacistes."

En aquest sentit, Sánchez creu que els tuits de Torra han fet més pedagogia sobre la veritable amenaça que representa l'independentisme a Catalunya que qualsevol campanya d'informació del govern central o dels partits constitucionalistes.

Toc d'atenció a ERC

El líder del PSOE ha donat un toc d'atenció a ERC, un partit d'esquerres que, ha retret, no s'entén que doni suport als postulats del nou president.

"ERC està avantposant el suport a un personatge com Quim Torra, clarament supremacista i clarament xenòfob, que basa tots els seus postulats en una certa superioritat del poble català respecte a l'espanyol, i que nega l'espanyolitat de Catalunya, que existeix i és molta."

I ha reblat que "un partit d'esquerres hauria de defensar la igualtat i la solidaritat entre ciutadans".

ARXIVAT A:
Procés catalàRebel·lióPSOEInvestidura
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut