Madrid

Sánchez promet un "pacte polític" amb Catalunya que "reconegui la seva singularitat"

Durant la presentació de sis compromisos a favor del canvi, el líder del PSOE ha afirmat que, si arriba a la presidència, se sotmetrà a una moció de confiança en dos anys

RedaccióActualitzat

El PSOE de Pedro Sánchez proposa ara un "pacte polític amb Catalunya" que "millori el seu autogovern" i en "reconegui la seva singularitat". Aquest migdia, els socialistes han presentat a Madrid els "Compromisos per un sí al govern del canvi". Sánchez manté, entre les seves ofertes electorals, el projecte de reforma constitucional votada per tots els espanyols i, en aquest marc, situa l'acord amb Catalunya, "respectant les implicacions del principi d'igualtat."

Els socialistes no concreten si aquest acord polític amb Catalunya tindria forma d'un nou estatut. Pedro Sánchez també es compromet a impulsar una reforma del sistema del finançament que s'iniciaria dins del Consell de Política Fiscal i Financera en el termini de dos mesos.

El document de 18 pàgines que els socialistes han distribuït amb la signatura del secretari general del PSOE vol ser el full de ruta dels possibles acords post-electorals i de l'acció d'un govern socialista. Proposen sis grans acords amb la resta de formacions per a una "recuperació justa", per a "l'educació", contra la violència de gènere, per a la "regeneració institucional i política", per "reconstruir l'Estat del benestar", "per a la salvaguarda del Pacte de Toledo" i "per Europa".

Una qüestió de confiança en dos anys

El secretari general del PSOE també s'ha compromès aquest dilluns a sotmetre's en dos anys a una qüestió de confiança si té "l'honor" de ser elegit president del govern espanyol després de les eleccions generals del pròxim 26 de juny. Sánchez ha insistit que els últims cinc mesos ha demostrat que és "un polític que fa el que diu" i compleix amb la seva paraula. "Nosaltres no farem promeses impossibles, ni mentirem els espanyols. Jo vaig seriosament. Els nostres objectius són ambiciosos, però realistes, i els nostres compromisos són ferms", ha emfatitzat.

I Pedro Sánchez ha subratllat: "Si sóc elegit president, en dos anys em sotmetré a una qüestió de confiança i demostraré que el PSOE, en efecte, compleix i complirà amb els objectius que s'ha marcat."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut