Madrid

Sánchez defensa un referèndum sobre l'autogovern, però no sobre la independència

El govern català considera "una pantalla passada" la proposta de nou Estatut de Sánchez

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha dit que a Catalunya no s'han de repetir els errors de la tardor passada i que cal curar les ferides En declaracions a la SER, el president del govern espanyol ha defensat que la solució final al conflicte català passa per un referèndum per reforçar l'autogovern, i no pas per a l'autodeterminació.

"El que s'està fent és materialitzar el diàleg a través de les comissions bilaterals en benefici dels catalans i les catalanes. I, en segon lloc, intentar buscar una solució política, que ja li dic que és el fet final. El fet ha de ser una votació, però aquesta votació no ha de ser sobre la independència o l'autodeterminació, ha de ser per a un enfortiment de l'autogovern de Catalunya, que, en definitiva, segons el meu parer, és el que majoritàriament aglutina el conjunt de la societat catalana. (···) Quan parlo de votar sobre l'autogovern, parlo d'un nou Estatut."

El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que el que hi ha en joc "no és la independència, sinó la convivència". I ha recordat que l'article 155 és un "instrument perfectament constitucional i legítim per poder tornar a ressituar Catalunya en l'Estatut i en la Constitució". Sánchez ha afegit que "no s'han donat les circumstàncies per haver d'aplicar-lo de nou", tot i que ha precisat que, si cal, el govern d'Espanya actuarà.

Pedro Sánchez ha insistit en la necessitat de mantenir el diàleg i ha assegurat que el seu executiu no s'aixecarà de les comissions bilaterals digui el que digui Quim Torra en la conferència que farà aquest dimarts.

Artadi: "Una pantalla passada"

La resposta de la Generalitat al president del govern espanyol ha arribat per boca de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, a l'espera de la conferència d'aquest dimarts del president Torra. La portaveu del govern ha considerat que, ara mateix, el debat no és sobre l'Estatut, ja que, segons el seu parer, es tracta d'una "pantalla passada, superada fa bastants anys".

"Ens sorprèn que tornem a un estadi tan anterior"

A més, Artadi ha contestat a Sánchez que el "gran consens" que hi ha a Catalunya, de forma "àmplia des de fa molts anys", és sobre el dret a decidir:

"Si cal votar alguna cosa, és sobre el consens, que és el dret a decidir"

 



ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut