Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu (ACN)
Madrid

Sánchez pressiona Rajoy amb una qüestió de confiança si no s'aproven els pressupostos

El líder del PSOE creu que si el president espanyol no superés la qüestió de confiança, s'haurien de convocar eleccions

RedaccióActualitzat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat Mariano Rajoy a sotmetre's a una qüestió de confiança si no pot aprovar els pressupostos per aquest any, que estan prorrogats després que el govern espanyol no hagi pogut aconseguir els suports suficients.

Segons el primer secretari del PSOE, en roda de premsa després de l'Executiva Federal del partit, si Rajoy no aconsegueix uns nous comptes s'ha de posar a prova la seva continuïtat davant la resta de grups del Congrés. Sànchez ha advertit Rajoy que si no la superés, hauria de convocar eleccions. Preguntat sobre per què no aposta per una moció de censura en lloc d'una qüestió de confiança, ha afirmat que "els números no surten".

"Vivim en una democràcia parlamentària i, si no compta amb la majoria de la cambra, no té cap més sortida que avançar les eleccions, no pot seguir postergant les seves responsabilitats."

Sánchez també ha acusat el president espanyol "d'aferrar-se al poder a qualsevol preu" i li ha criticat que no sàpiga resoldre els problemes dels espanyols: "Ser president del govern no consisteix a viure a La Moncloa".

El socialista ha aprofitat per recordar que el PSOE va presentar una proposta de pressupostos "per lluitar contra la desigualtat i permetre la regeneració".      
 

ARXIVAT A:
PSOEPP
Anar al contingut