Madrid

Sánchez obté gairebé tants avals com Díaz en la cursa per liderar el PSOE

En el procés de primàries, l'exsecretari general es queda a només 5.000 avals de Susana Díaz, mentre que a Catalunya n'aconsegueix més del doble que la presidenta andalusa

RedaccióActualitzat

El pols entre Susana Díaz i Pedro Sánchez per liderar el PSOE està servit. La presidenta andalusa i l'exsecretari general del partit són els candidats que han presentat més avals en el procés de primàries que es fa el dia 21. Tot i que Díaz ha reunit 62.617​ avals -un terç dels militants-, l'exlíder socialista ha donat la sorpresa i n'ha obtingut només 5.000 menys. N'ha recollit concretament 57.369​. El tercer candidat, l'exlehendakari Patxi López, n'ha presentat 12.000. Promet, però, mantenir-se en la cursa fins al final.

A Catalunya, Sánchez arrasa amb prop de 6.000 avals, mentre que Susana Díaz n'hauria aconseguit menys de la meitat.

Aquest procés també demostra la mobilització dels militants socialistes. Hi han participat més de 130.000 dels 188.000 que té la formació. A les primàries anteriors van ser més de 76.000 els afiliats que van avalar un dels aspirants. El que va aconseguir més suports va ser Sánchez, que, amb el suport del PSOE andalús, va aconseguir més de 41.000 firmes -16.000 menys que ara-, una xifra que els partidaris de Susana Díaz s'havien posat com a fita segura a superar i que, finalment, han aconseguit sobrepassar tant la presidenta de la Junta com l'exsecretari general.

Els partidaris de Pedro Sánchez estaven molt satisfets. Una vintena de militants han presentat les firmes, entre ells el secretari d'Organització dels socialistes navarresos, Santos Cerdán, que ha remarcat que ells no compten amb "els aparells que tenen altres", en al·lusió a Susana Díaz. L'equip de Sánchez admet que han superat totes les expectatives. "Ni en els millors presagis pensàvem arribar pràcticament als 60.000 avals", ha assegurat Cerdán.

Mentrestant, Susana Díaz ha agraït el suport que ha rebut, via Twitter:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut