Madrid

Sánchez Llibre demana una rectificació als alcaldes de Figueres i Mataró o "les coses aniran a pitjor" per a CiU

El diputat democristià al Congrés ha exigit una "rectificació immediata" als seus socis de federació, després que els alcaldes de Mataró i Figueres fessin declaracions crítiques cap a Josep Antoni Duran i Lleida

Actualitzat

Tensió pública entre Unió i CDC. El diputat democristià al Congrés Josep Sánchez Llibre ha exigit una "rectificació immediata" als seus socis de federació, després que els alcaldes de Mataró i Figueres -tots dos de CDC- fessin declaracions crítiques cap a Josep Antoni Duran i Lleida, president del comitè de govern d'Unió Democràtica. Si no arriba aquesta rectificació, Sánchez Llibre ha pronosticat que "les coses aniran a pitjor", un fet que, diu, acabarà sent "perjudicial", no només per a CDC, sinó per a Convergència i Unió.

En les últimes hores, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el batlle de Mataró, Joan Mora, han qüestionat la figura de Duran. Felip ha assegurat que Unió, "com a partit", no és un obstacle per a la independència, però Duran i Lleida "podria ser-ho". Per la seva banda, Mora ha opinat que no hauria de ser portaveu parlamentari de CiU a Madrid "algú que té dubtes" sobre el procés sobiranista. Sánchez Llibre ha considerat aquestes declaracion "inacceptables, lamentables, impresentables".

"Això s'ha acabat", ha dit el diputat de CiU sobre aquestes declaracions, i ha avisat que els democristians no estan "disposats a arribar ni un mil·límetre més enllà". També ha afegit que, "si volen anar al precipici, que hi vagin ells, però que ens deixin tranquils".

"Unió i Duran van en la mateixa direcció"

Sánchez Llibre ha avisat que, "per molt que diguin", Unió i el seu líder "van en la mateixa direcció", i que són "un partit sobirà" que no necessita "ningú que ens tuteli". A més, ha recordat que, amb Duran de cap de llista, CiU va guanyar les darreres eleccions generals a Catalunya, un fet que creu que "haurien d'agafar com un aval per tenir un bon resultat a les eleccions locals".

"Som els seus socis, no som els seus adversaris, no som els seus enemics", ha dit el diputat en un missatge cap als seus socis de federació, als quals ha demanat que, en comptes de dirigir els dards cap a Unió, "es dediquin a treballar, a guanyar les eleccions i a posar-se d'acord amb les altres formacions polítiques".

Parlamentaris acusen quadres de CDC de buscar una "separació irreversible"

Els diputats i els senadors d'Unió han acusat quadres de CDC de voler provocar una "separació irreversible" per les seves "gravíssimes i reiterades" declaracions qüestionant Duran. En un comunicat, apunten que un trencament de CiU seria negatiu "per a Unió i també, i molt, per a CDC i, sobretot, per a Catalunya".

Els parlamentaris democristians expressen el seu suport a Duran pel seu treball a Madrid i reclamen als dirigents de CiU "respecte envers la federació, la seva pluralitat i els seus dirigents". També les executives d'UDC de Figueres i de Mataró han demanat als alcaldes de les dues ciutats que rectifiquin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut