El president espanyol a l'arribada al Congrés dels Diputats per l'acte de la Constitució (Efe)
Madrid

Sánchez insisteix a reunir-se amb Torra el 21D i veu viable aprovar els pressupostos

El president espanyol diu que serà "responsabilitat" de Torra si no es troben el dia del Consell de Ministres a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els líders dels principals partits polítics de l'Estat han assistit a la sessió del Congrés per commemorar la Constitució i s'han mostrat dividits sobre la possibilitat de reformar-la.

Un acte en què el president espanyol ha tingut l'habitual conversa informal amb els periodistes. Pedro Sánchez ha refermat la voluntat de reunir-se amb Quim Torra el 21 de desembre a Barcelona, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a la capital catalana.

El president espanyol vol trobar-se amb el català i assegura que no està en les seves mans fer-ho, sinó en les de Torra.

"Si no em vol veure serà el seu problema" i la seva "responsabilitat", ha assegurat Sánchez, que ha dit que no farà cap anunci sobre Catalunya abans de portar els Pressupostos Generals de l'Estat al Congrés el mes de gener.



Veu possibles els nous pressupostos

La qüestió dels pressupostos ha estat el tema central de la conversa als passadissos de la cambra baixa. Sánchez calcula que a mitjans de gener el projecte de pressupostos del 2019 serà aprovat pel Consell de Ministres. Abans, però, aquest mes de desembre té previst tirar endavant, via decret llei, l'increment del salari mínim interprofessional fins als 900 euros perquè entri en vigor l'1 de gener.

El president espanyol està convençut que les posicions d'uns i altres es mouran una vegada que els pressupostos es presentin al Congrés i veu possible poder aprovar-los.

Com a clau per superar el tràmit de la llei més important, Sánchez ha apuntat l'abstenció del PDeCAT. Amb tot, diu que no serà fins que el projecte de llei arribi al Congrés que es parlarà amb les forces independentistes, en plenes negociacions amb la resta de grups.

Creu que l'auge de VOX no influirà en el vot de PDeCAT i ERC, perquè tenen "la seva estratègia".

Segons Sánchez va ser fa tres setmanes que va decidir que tiraria endavant amb els pressupostos per donar un missatge d'estabilitat a la UE, als organismes internacionals i als agents econòmics i socials.

Si finalment són rebutjats, apunta, això no s'ha de traduir necessàriament en un avançament electoral.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPedro SánchezPSOEConstitució espanyolaProcés catalàQuim Torra
Anar al contingut