Madrid

Sánchez i Iglesias acosten posicions per fer front al PP

Pablo Iglesias demana a Pedro Sánchez avançar cap a un referèndum pactat a Catalunya en la primera reunió per acostar-se en quinze mesos

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias s'han reunit aquest matí per tornar a explorar una alternativa al govern de Rajoy i buscar l'entesa en diversos temes d'àmbit social. PSOE i Podem s'han proposat posar en marxa una agenda i reunions d'equips per treballar-hi, sense incloure de moment la moció de censura.

La trobada ha tingut lloc quinze mesos després de la seva darrera reunió, quan la falta d'acord va portar a unes noves eleccions. Un temps en el qual han passat moltes coses: s'han celebrat eleccions, el PSOE va permetre la investidura de Rajoy i va defenestrar el seu secretari general, que va recuperar el poder. 

Catalunya, molt present

Pablo Iglesias ha demanat a Pedro Sánchez avançar cap a un referèndum pactat a Catalunya i ha celebrat que els socialistes reconeguin una Espanya plurinacional. Iglesias també ha dit que cal buscar l'acord amb les esquerres i no amb Ciutadans: "ERC no pot ser criminialitzada", ha dit. 

Pedro Sánchez no ha comparegut al Congrés, sinó en un plató de televisió, on ha dit que ha vist un Pablo Iglesias més realista i li ha demanat que no vulgui començar la casa per la teulada, fent referència a la moció de censura.

Al Congrés, qui ha parlat és José Luis Ábalos, que també semblava voler refredar les expectatives sobre mocions de censura i acords amb les esquerres. Ábalos s'ha referit a ERC: "Si no vol sentir-se part d'Espanya perquè hi hem de parlar d'un projecte comú?".

Al juliol els dos partits començaran a fer reunions sobre iniciatives parlamentàries conjuntes, però ara per ara no és gens clar si això podrà acabar en una moció de censura. Demà, Pedro Sánchez es reunirà amb Albert Rivera.

El PP demana "sensatesa" a Sánchez

El portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha demanat a Pedro Sánchez, que torni a la "sensatesa" i que el seu partit aprovi el sostre de despesa i altres mesures del govern espanyol, com el partit venia fent abans que ell tornés a liderar-lo.

Els populars han fet coincidir la crida el mateix dia de la reunió del secretari general socialista amb Pablo Iglesias. Hernando l'ha avisat que unes noves eleccions "serien un error" perquè generarien incertesa en l'economia i li ha demanat que permeti "una legislatura col·laborativa".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut